window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Zagreb

/Zagreb

Zagreb

Zagreb este capitala Croatiei si este un oras ce si-a gasit locul pe harta Europei acum aproximativ un mileniu. Aceasta metropola reprezinta astazi una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta din Europa. Cu aproximativ 1 milion de locuitori, Zagreb este un centru cultural si economic puternic pe harta turismului mondial. O oaza a linistii, Zagreb este o metropola ce ofera relaxare turistilor ce ii trec pragul. Istoria si cultura acestui oras se impletesc armonios cu activititatile tineresti pe care orasul le pune la dispozitie. Zagrebul este unul din orasele Croate ce a reusit sa se autopropulseze in topurile celor mai importante destinatii ale lumii. Desi nu are faima sau stralucirea altor orase sau metropole europene, Zagreb impresioneaza prin cetatile medievale si prin parcurile minunate. Capitala Croatiei este impartita in trei zone distincte: Orasul Vechi, Orasul de Jos si Noul Zagreb.

 

Orasul de Sus sau cel Vechi, este o parte turistica importanta a Zagrebului datorita bisericilor ce se regasesc acolo. Majoritatea cladirilor din Orasul Vechi au o vechime considerabila, avand in vedere faptul ca prima aglomerare urbana este atestata din anul 1094. Turistii se pot bucura de o plimbare relaxanta pe stradutele vechi luminate cu gaz din Orasul Vechi. Atmosfera medievala de pe aceste stradute transpune turistii intr-o epoca in care orasul se bucura de popularitate in cercurile importantei artistocratii europene. Cele mai frumoase muzee si biserici ale orasului pot fi vizitate aici. Biserica Sf.Marcu se afla in Orasul Vechi, fiind una din cele mai vechi biserici ale Croatiei. Tot in Orasul Vechi mai pot fi vizitate si Poarta de Piatra, cladirea Parlamentului sau Biserica Sfantul Mihail. Poarta de Piatra dateaza din secolul al 13-lea si este o construsctie absolut minunata. O alta regiune desosebita a Zagrebului este Orasul de Jos, ce este dedicat stilului baroc din secolul al 19-lea unde turistii se pot bucura de lungi plimbari pe stradutele inguste. Acestia pot poposi pentru o cafea sau o gustare la cafenelele, barurile si restaurantele ce se regasesc in Orasul de Jos. Cateva dintre principalele atractii ale Orasului de Jos sunt Piata Ban Jelacic, Muzeul Mimara, Catedrala Sf. Stefan si Teatrul National. Iubitorii de cultura si istorie se pot inscrie in unul din tururile orasului pentru a afla mai multe informatii despre aceste locatii.

 

Turistii ce iubesc distractia si tumultul oraselor, pot poposi in Orasul Nou sau Noul Zagreb deoarece acolo este cetatea zgarie-norilor. Dinamisul, ritmul grabit si tumultous al aceste regiuni ii vor tine in priza pe cei dornici de distractii. Modernismul este la cote maxime in aceasta regiune, acolo aflandu-se cele mai importante centre comerciale. Aceste centre comerciale ofera turistilor posibilitatea sa cumpere produse variate la preturi ieftine. Alte distractii sau atractii alternative ce nu trebuie ratate intr-un sejur in Zagreb sunt cluburile de noapte. O alta atractie importanta o reprezinta restaurantele croate ce sunt recunoscute ca avand o bucatarie bogata si diversificata. Iubitorilor de natura le recomandam plimbarile linistite pe malurile Savei sau pe aleile ce inconjoara Lacul Jarun. Turistii ce opteaza pentru un sejur spre acest oras, pot pleca cu avionul de la Bucuresti la Zagreb. Biletele de avion se pot procura la preturi accesibile in functie de perioada anului. In Zagreb, turistii se pot caza la diferite hoteluri sau pensiuni ieftine.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid