window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Wat Pho

/Wat Pho

Wat Pho

Bangkok este capitala Tinutului Zambetului, dupa cum i se spune Thailandei. Printre primele lucruri pe care le veti invata despre Thailanda este ca oamenii zambesc pe strada, astfel incat sa dea sentimentul ca totul este bine. In cele mai multe dintre cazuri, chiar asa si este. Zambetul a devenit un simbol national in Thailanda si de aceea tara si-a luat si supranumele de “Tinutul Zambetului”.

 

Un loc din Bangkok in care o sa zambiti, nu pentru ca asa spune traditia thailandeza, ci pentru ca asa este normal in momentul in care vedeti o asemenea frumusete este Wat Pho. Este vorba despre cel mai vechi si mai mare templu din Bangkok, care a fost construit de regele Rama I. Numele de Wat Pho mai este inlocuit cateodata de Wat Chetuphon. Ce este de retinut este ca Wat Pho si Wat Chetuphon reprezinta unul si acelasi lucru. Wat Pho era cunoscut in trecut ca un loc in care oamenii veneau sa se vindece. Chiar daca aici nu existau vraci, oamenii se vindecau datorita credintei in zei. Si in ziua de astazi, oamenii vin cu aceleasi sperante la templul Wat Pho, in special asiaticii. Europenii si americanii merg desigur pentru frumusetea locului.

 

Wat Pho este si locul unde puteti invata sa practicati masaj pentru picioare si reflexoterapie. Aici este locul unde se gaseste cea mai respectata scoala de masaj din Thailanda. Printre cele 91 de statui care se intalnesc in curtea interioara a templului, exista doua care trebuie mentionate in mod special. Prima este o reprezentare a lui Buddha, care a fost descoperita in Ayutthaya in 1767, iar cea de-a doua o statuie in onoarea reginei Suriyochai, care s-a sinucis pentru a-l salva pe sotul sau. Sinuciderea a fost facuta in numele zeilor, regina sacrificandu-se astfel incat sotul sau sa fie crutat.

 

La intrare, veti fi intampinati de statui reprezentand lei, care se spune ca pazesc templul. In interiorul templului, s-a folosit mai mult marmura si culori calde. Spre exemplu, sala principala a templului este colorata in alb si rosu care se reflecta foarte frumos atunci cand bate soarele in marmura alba de pe podea. Complexul Wat Pho este format asadar dintr-un templu Buddhist si o scoala de masaj. Langa templu exista si o manastire Buddhista de calugari si de asemenea o scoala Buddhista. Aceste cladiri nu sunt foarte mari si nu pot fi vizitate. Veti putea insa sa faceti poze cladirilor si sa admirati arhitectura specifica Thailandei.

 

Wat Pho este deschis in fiecare zi, iar la intrare va trebui sa platiti o taxa de 100 baht. Templul este asezat chiar langa Marele Palat din Bangkok, marind incarcatura spirituala a locului si facand din acesta un loc de pelerinaj pentru mii de thailandezi in fiecare an.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid