window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Valencia

/Valencia

Valencia

Oras reprezentativ pentru peninsula Iberica si mai ales pentru Spania, Valencia este si un oras turistic si multicultural, integrat in aria industriala al Coastei del Azahar, devenind astfel un important centru economic pentru Spania. Orasul atrage turistii datorita obiectivelor care imbina armonia arhitecturala a vechiului cu cea a noului, cladiri din secolele trecute strecurandu-se si capatand o importanta estetica deosebita printre mai moderne cladiri care au la baza tehnologii avansate.

 

Turistii interesati nu numai de arhitectura si design, dar si de lumea istorica sau cea naturala, au oportunitatea sa intreprinda in Valenica numeroase vizite in locatii spectaculoase, locatii potrivite educatiei sau relaxarii, astfel incat fiecare vacanta pertecuta aici poate fi inedita pentru fiecare turist. Totusi, indiferent de inclinatiile turistice, obiective precum Orasul Artelor si Stiintei, care cuprinde Palatul de Arta Regina Sofia, parcul Oceanografic, Muzeul de Stiinte Printul Felipe, Muzeul de Preistorie Valencia, Institutul de Arta Moderna sau Muzeul National de Ceramica si Arte Somptuare Gonzalez Marti, determina orice vizitator sa afirme ca varietatea obiectivelor turistice demonstreaza varietatea culturala a orasului.

 

Cultural poate fi considerat si un tur al Valenciei in timpul principalului sau festival, Fallas, care are loc in luna Martie, intre 15 si 19, si se organizeaza in onoarea Sf. Joseph, sfantul patron al tamplarilor. In timpul festivalului Fallas strazile devin muzee in aer liber, de-a lungul carora poti admira si te amuza pe seama monumentelor‚ Fallas’, care in ultima noapte a festivalului, la miezul noptii, sunt arse, creand un spectacol pirotehnic deosebit. Insa aceasta fiesta nu inseamna doar o expozitie umoristica si ironica, ci si un prilej de a degusta din arta si viata valenciana, in perioada festivalului organizandu-se diverse concerte de muzica, concursuri de dans si poezie, dar si activitati sportive, precum campionate de fotbal.

 

Ceea ce mai capteaza in orasul Valencia este estetica utilitara, asa cum o dovedeste si promenada L’Umbracle, intrarea in Orasul Artelor si Stiintelor. Promenada este de fapt vechea albie a raului Turia, al carui curs a trebuit modificat, astfel incat locul uscat pe unde au curs apele acestui rau au fost transformate intr-un sector arhitectural care seamana cu o gradina de iarna. Construit din 55 de arcade fixe si 54 de arcade plutitoare, inalt de 18 metri, Umbracle este un traseu verde, arcadele fiind acoperite de plante agatatoare iar traseul fiind presarat cu palmieri, portocali, rozmarin sau flori de bougainvillea, dar si un traseu artistic, el gazduind aici ‘Plimbarea Sculpturilor’,  galerie in aer liber cu operele unor artisti contemporani.

 

Cei care vin in Valencia pentru a-si bucura privirile cu multitudinea de culori si contraste intre vechi si nou au posibilitatea de a ajunge in oras atat cu autocarul, cat si cu avionul. Aeroportul Manises, situat la 8 km de Valencia este al optulea in ceea ce priveste numarul de pasageri care vin aici pentru a vizita Spania, iar rutele care se opresc aici pornesc din orase europene importante. Dupa drumul cu autobuzul sau taxiul spre hotel, ceea ce asteapta orice turist este ca pretul platit pentru cazare sa fie cel meritat; este un pic mai mult de atat. Hotelurile si hostelurile din Valencia ofera cazari potrivite oricarui buzunar (de la cele mai scumpe pana la cele mai ieftine) si servicii impecabile indiferent de hotelul in care va cazati, astfel incat sejurul in acest oras nu poate incepe decat intr-un mod promitator.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid