window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Viena

/Unde si ce mancam in Viena

Unde si ce mancam in Viena

Vizitarea unui oras, mai ales a unuia de talia si renumele acestei capitale europene, are avantaje si dezavantaje; unul din marile avantaje este faptul ca plimbarile sunt lungi, pline de locuri frumoase si culturale, care imbogatesc cunostintele generale si in acelasi timp satisfac dorinta de a vedea ceva nou, ceva diferit. Pe de alta parte, cand ai foarte multe locuri de vizitat si de obicei intr-un timp relativ scurt, uiti sa mananci. Si sa ratezi bucuria culinara vieneza este nu un dezavantaj, ci un mare pacat.

 

Daca timpul nu iti permite sau pur si simplu doresti sa incerci mancarea de tip fast-food in Viena, atunci cu siguranta vei incerca unul dintre numeroasele tipuri de Wurst (carnat) vienez. Acesta este de fapt numit de vienezi Frankfurter si este urmat, ca intr-un mini top al preferinteor, de catre Bratwurst, care se serveste prajit. Din randul bucatariei de tip fast-food mai fac parte si mancarurile turcesti, precum kebabul, dar incet-incet pizza intra si ea in topul mancarurilor de acest gen din Viena. Daca ajungi iarna in Viena si doresti ceva specific, se recomanda castanele prajite, Maroni, si o cana buna de punci de craciun, o combinatie intre vin, ceai, mirodenii, zahar si alte bauturi tari, in special rom sau brandy.

 

Dar pentru o masa mai deosebita, mai linistita, capitala Austriei este renumita, in special, pentru snitelul vienez; carnea de vita din care este preparat este intotdeauna frageda iar modul lui de preparare il face o adevarata delicatesa. Inainte de a degusta celebrul snitel vienez, pe care il poti gasi in orice restaurant din Viena, o supa crema delicioasa de cartofi sau rosii este binevenita. Iar la desert nu poate lipsi celebrul strudel cu mere sau tortul de ciocolata. Totodata, un deliciu pentru zilele de vara il constituie si inghetata sau serbetul cu iaurt, un desert usor si racoritor, asezonat cu fructe sau frunze de menta. Un alt desert cu fructe specific vienez sunt galustile umplute, deseori cu caise.

 

Insa Viena nu ofera doar aceste delicatese renumite in intreaga lume. In multe din restaurantele vieneze vei descoperi mancaruri ale caror nume trebuie explicate. Astfel de mancaruri care rareori pot fi traduse in engleza sau in alta limba ad literam sunt incluse separat in menu-uri sau, de cele mai multe ori, sunt scrise pe tablite in fata restaurantelor. Dintre aceste delicatese vieneze gasite in restaurante mai mult sau mai putin ieftine se poate gusta Tafelspitz – un fel de mancare pregatit din carne de vita fiarta, servita alaturi de cartofi fierti, zdrobiti cu furculita si apoi prajiti, sos de hrean, sos de arpagic pregatit cu maioneza si crutoane, dar si un sos care contine hrean, smantana si mere. Esterházykeller, Figlmüller sau Reinthaler sunt cateva din restaurantele cu specific vienez care servesc mancaruri pentru toate buzunarele.

 

Viena nu inseamna numai mancare, Viena inseamna si degustare de cafea; unele dintre cele mai bune cafele se fac aici, iar cei care servesc aceasta bautura nu pot spune ca au fost in Viena daca nu au degustat-o la micul dejun sau dupa o masa copioasa. Cafenelele din Viena sunt numeroase si ofera nu numai cafea vieneza de cea mai buna calitate, dar si o atmosfera placuta, intima si relaxanta. Cea mai renumita cafenea este Julius Meinl am Graben, dar alte cafenele precum Hawelka sau Tirolerhof sunt de asemenea localuri unde se poate bea una dintre cele mai renumite cafele specific vieneze: Melange. Este asemantoare unui cappuccino, numai ca echilibrul dintre mokka in stil vienez si laptele spumos este unul care ii dau cafelei un gust deosebit.

 

Pentru cei care prefera o bucatarie bogata in proteine si calorii, Viena devine locul unde se manaca bine. Insa nici vegetarienii nu sunt uitati, multe restaurante incepand acum sa ofere meniuri vegetariene. Iar salata de cartofi care se serveste aici este una dintre cele care se pot incadra in ambele categorii de mancaruri. Insa ce este pe placul turistilor care vin Viena, in ceea ce priveste bucataria de aici, este faptul ca fiecare masa este stropita cu unul din vinurile austriece care fac fata cu succes vinurilor din Franta sau Anglia. 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid