window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Venetia

/Unde si ce mancam in Venetia

Unde si ce mancam in Venetia

Oras din nordul Italiei renumit datorita gondolelor si carnavalului care are loc inainte de inceputul postului pascal, Venetia ofera turistilor posibilitatea de a se lasa purtati pe aripile istoriei si romantismului oriunde ar pune pasul pe stradutele sale pe care te poti rataci foarte usor. Dar, chiar daca este destul de greu sa-ti gasesti drumul inapoi la hotel in Venetia, daca te lasi purtat de magia orasului si nu te ratacesti noaptea, poti descoperi locuri minunate, locuri intime, deosebite si pur venetiene, care sa te faca sa iti doresti sa cunosti si mai bine acest oras plutitor.

 

Insa, chiar daca piata San Marco si Puntea Suspinelor, doua dintre punctele turistice ale Venetiei cele mai cunoscute in toata lumea, alaturi de palatul Dogilor, va ofera un punct de reper care sa va faca sa iesiti din labirintul in care v-ati ratacit, o incursiune in lumea venetiana va poate aduce in punctul in care sa va dati seama ca trebuie sa-i gustati si delicatesele culinare. Si asa, incet incet, incercati sa gasiti unul din numeroasele restaurante din Venetia.

 

Restaurantele in Venetia pot fi foarte ieftine sau din contra, foarte scumpe. Desigur se gasesc insa si restaurante cu preturi medii. Diferenta intre aceste tipuri de restaurante o constituie, bineinteles, eleganta restaurantului. Cele ieftine sunt mici, intime, cu un iz italienesc pregnant, in timp ce acele restaurante mai putin ieftine au o tenta europeana si sunt foarte luxoase, oferind turistilor servicii la standarde inalte. Dar nici in acele restaurante si localuri unde puteti pranzi sau cina la preturi avantajoase nu va ofera servicii de proasta calitate, ci din contra, servicii de foarte buna calitate. In ceea ce priveste bucataria tuturor tipurilor de restaurante, ieftine sau mai putin ieftine, aceasta este tipic itlaieneasca si unele dintre ele ofera o una tipic venetiana.

 

Bucataria venetiana este caracterizata de fructele de mare, dar pastele sunt nelipsite de la orice masa, pizza poate fi acel tip de pranz deosebit de ieftin dar gustos, in timp ce orezul, vanatul si polenta – un tip de mamaliga mai moale – pot alcatui un pranz consistent si variat. Bucataria venetiana este deosebita intrucat combina tot ceea ce este proaspat cu modalitatea de a mentine mancarurile gustoase pe perioade lungi de timp. Astfel, sardinele marinate, risi e bisi – orez cu mazare si sunca – ficatul in stil ventian si orezul cu sepie, precum si cicchetti – delicioase gustari inrudite cu tapas, sunt mancaruri ce se servesc oriunde in Venetia si devin experiente culinare cu un gust deosebit, ce nu se uita foarte repede.

 

Alte delicatese specific venetiene mai sunt si tiparul marinat, spaghetti cu creveti sau homarul cu usturoi si rosii cherry care pot incheia seria de feluri principale, pentru a lasa loc diverselor deserturi. Dulciurile care pot fi gustate in Venetia sunt baicoli – biscuiti ovali aurii – painea pescarului, diverse prajituri cu migdale si fistic, biscuiti cu crema venetiana, crostoli sau rosada – un pudding din lapte deosebit de gustos. Tiramisu este totodata acel desert care, gustat in Venetia, are un gust mai bun, pentru ca mult timp dupa intoarcerea din Venetia sa nu mai puteti gasi niciun tiramisu la fel de bun ca cel savurat in acest oras. Bineinteles, toate acestea vor fi servite alaturi de un vin gustos, intr-o ambianta deosebita, muzica de fundal sau forfota celor care vin sa dejuneze sau sa cineze in aceste restaurante constituindu-se intr-o atmosfera placuta deosebita.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid