window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Salzburg

/Unde si ce mancam in Salzburg

Unde si ce mancam in Salzburg

Oras pitoresc in Austria, unde Mozart inca isi lasa amprenta prin delicioasa ciocolata care ii poarta numele,Salzburg este vizitat anual de mii de turisti din toata lumea care doresc sa se relaxeze pe cararile montane, sa descopere farmecul local natural si arhitectonic si sa asculte muzica buna in timpul Festivalului Salzburg. Poate tocmai de aceea bucataria din Salzburg este una care se pliaza pe gustul fiecarei persoane, gurmanda sau mai putin gurmanda, iubitoare de dulciuri, adult sau copil. Si, din fericire pentru turistul care simte nevoia sa se odihneasca intre doua vizite la muzeu, „Orasul Vechi” din Salzburg ofera o varietate larga de localuri unde se pot degusta mancaruri traditionale si nu numai.

 

Dar in Salzburg nu doar se serveste o masa calda potrivita unui calator, cu antreuri, feluri principale si deserturi specifice, ci se si bea un pahar de vin sau bere rece tocmai bune la o friptura de vita sau un snitel austriac. Cafeaua este si ea una dintre bauturile preferate de localnici si turisti deopotriva, iar laptele, desi nu tocmai o bautura, poate fi gustat la orele diminetii alaturi de alte produse lactate preparate in zona. Iar locurile unde se ofera toate aceste delicii, micile cafenele, bistrouri sau restaurante, ofera turistilor un decor rustic, specific in Salzburg, o atmosfera intima si servicii calde, pline de umor austriac.

 

Datorita influentelor unguresti si meditaraneene, bucataria din Salzburg este diversa, insa felurile specifice oferite in acest oras trebuie gustate pentru a simti farmecul bucatariei locale. Totodata, bucataria salzburgiana difera in functie de anotimp, astfel incat poti savura mancaruri diverse in orice anotimp ai alege sa vizitezi Salzburg. Printre mancarurile specifice in Salzburg se numara felurile de mancare din carne de vita sau porc, delicioasele strudele cu cartofi sau mere, iar desertul specific, Salzburger Nockerln.

Revenind la felurile principale pe care le ofera bucataria din Salzburg, galustile din branza sau carne, servite in supa sau cu o salata amaruie (Sauerkraut) sunt unele din mancarurile pe care le poti degusta daca din intamplare placinta cu sunca Pinzgau sau rulada din carne de vita par mult prea consistente pentru apetitul tau.

 

Toate acestea pot fi urmate de Salzburger Nockerln, care nu este un desert pe care sa-l savurezi de unul singur – poate doar daca il servesti ca fel principal. Acest desert cu vanilie este destul de mare pentru a fi servit de doua sau trei persoane si desi foarte gustos, nu poate fi totusi savurat de o singura persoana, oricat de mult i-ar placea dulciurile. Iar daca nu ai cu cine imparti un Salzburger Nockerln, atunci poti incerca un alt desert specific in Salzburg, si anume prajitura cu bere (Bierkuchen).

 

Toate aceste delicatese culinare pot fi gustate in restaurantele din centrul orasului si nu numai, fie ca meniuri fixe, fie in meniurile generale.  Ele sunt deseori insotite de o servire calda, iar daca ai ocazia de a lua pranzul sau cina intr-un restaurant in care servirea sau mancarea se face de catre proprietar, aceste feluri de mancare vor fi insotite si de caldura si umorul specific acestui oras care incearca sa atraga turisti prin naturalete si traditie.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid