window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Rotterdam

/Unde si ce mancam in Rotterdam

Unde si ce mancam in Rotterdam

In materie de locuri unde se poate manca sau pur si simplu petrece timp de calitate sorbind dintr-o cafea, Rotterdam sta foarte bine multumita diversitatii cultural-economice pe care Olanda si-a asigurat-o de-a lungul timpului prin expansiunea geopolitica.

 

Mancarea in Rotterdam prinde o noua conotatie daca preferintele sunt foarte bine stiute. Probleme apar atunci cand trebuie ales un restaurant din sutele de restaurante si localuri ce impanzesc orasul. O modalitate de a face acest lucru este de a merge la “Lijnbaan” si de a alege unul din Eetcafe sau pur si simplu de a manca la  Fast-food. Exista, de asemenea, o multime de restaurante pe Mauritsweg exact in fata garii centrale. De la gara centrala a doua strada la dreapta se intra pe Westkruiskade care este cea mai buna strada pentru a avea parte de o masa ieftina exotica in stil asiatic. Acest aspect al mancarurilor asiatice si nu numai este specific Rotterdamului care este o adevarata metropola culinara in care se poate gasi cam orice aroma exista incepand cu bucataria italiana, bucataria Orientului Apropiat, continuand cu Orientul mijlociu si terminand cu Asia de Est,  dar si preparate mexicane si din America de Sud. Exista totodata si posibilitatea meniurilor vegetariene cu multe restaurante specializate in acest sens. O lista complexa a restaurantelorce merita vizitate cel putin o data include Curry’s unde se poate servi o cafea inedita si o masa gustoasa in stil indian, fie ca este meniul zilei sau la alegere din patru tipuri de meniu. De asemenea, este un loc foarte bun pentru a manca daca esti vegetarian iar preturile sunt intre 3 euro si 15-20 pentru meniuri complete cu multa carne.

 

Un alt local cu specific spaniol este Abrikoos care este cunoscut pentru tapas ale sale si destul de ieftin, totul pe langa faptul ca ofera un spatiu expozitional pentru arta moderna la preturi acceptabile in jurul valorii de 10 euro. Cu specific oriental, restaurantul Bazar ofera un spatiu mare si meniuri ieftine în strada Withstraat de Witte care este situat in cadrul hotelului cu acelasi nume. Este foarte frumos decorat si reprezinta o optiune viabila pentru micul dejun pentru care preturile sunt intre 5 si 10 euro per meniu complet. De Smaak van Afrika este o alta optiune pentru a avea parte deo masa buna si ieftina cu specific african intr-o atmosfera atractiva la preturi de 10 euro pentru un meniu. Warung Mini ofera meniuri simple si un interior si servire excelente. Warung Mini ofera pe langa mancaruri surinameze si sortimente chinestesti la preturi foarte mici chiar cu oferte tip all-you-can-eat pentru preturi modice. Pe nava Pancake se pot manca unele dintre cele mai delicioase clatite (in regim all-you-can-eat) in timp ce calatoria in sine cu nava are in itinerariu cele mai interesante edificii de pe malul canalelor.

 

Un alt restaurant care merita incercat este Kantjil & De Tijger ce ofera la cerere posibilitatea de a alege propriul meniu cu orez de diferite feluri  si cu diverse alte feluri de mancare, dar orice tip de orez ar fi selectat meniurile sunt foarte gustoase oferind in acelasi timp o modalitate buna de a invata calea secreta in valorile bucatariei indoneziene. Vederea asupra raului Maas este pusa in valoare datorita faptului ca pentru a avea acces la restaurant trebuie urcata o scara foarte veche dar impresionanta ca si aspect.

Sa nu credeti ca bucataria japoneza a fost uitata; la restaurantul Fuji pot fi servite meniuri traditionale japoneze la mese clasice de catre japoneze purtand chimonouri originale. Toate restaurantele de mai sus au meniuri in jurul sumei de 15-20 de euro pentru trei feluri fara bauturi.

 

Se pot spune multe despre Rotterdam, insa de retinut ramane faptul ca este printre putinele orase din lume in care diversitatea culturala este un promotor al dezvoltarii si frumusetii care lucreaza pentru turisti si oras in sine.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid