In Quito nimeni nu ramane flamand, fiind genul de loc in care sunt satisfacute toate gusturile. Bucataria ecuadoriana este foarte diversa variind in functie de altitudine si de conditiile agricole.
Carnea de porc, de pui, de vita, dar si de porcusor de Guineea, sunt populare in zonele montane, si sunt servite alaturi de orez, porumb sau cartofi. O mancare populara in munti este hornado, si-anume cartof servit cu carne de porc prajita. Alte mancaruri traditionale sunt: patacones – banana necoapta prajita in ulei; llapingachos – rondele de cartofi la tigaie; seco de chivo – un fel de tocana din carne de capra.
Mancarea tipica ecuadoriana, insa, este formata din supa si platou de orez cu carne de vita, porc sau peste. Urmeaza apoi desertul si cafeaua, care sunt de nelipsit dupa fiecare masa de pranz. Cina este mai usoara, continand doar cafea sau agua de remedio, adica ceai din plante cu paine.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.