Unul dintre motivele pentru care multi aleg ca destinatie pentru vacanta Geneva este datorita gastronomiei. In ceea ce priveste restaurantele pe care puteti sa le intalniti aici, acestea sunt pentru mai toate buzunarele, incepand de la cele unde poti manca pentru sub 35 euro pana la cele de lux unde o cina poate sa ajunga sa coste peste 110 euro.
Incepem bineinteles cu unul ieftin, denumit Chez Ma Cousine. Acesta face parte dintr-un lant de trei restaurante in care se serveste mancare cu specific frantuzesc. Este de fapt un bar-retaurant monden, cu un interior care este vopsit in culoarea galben, iar raportul pret-calitate este foarte bun, in timp ce serviciul este extrem de prompt. Ce puteti manca aici? Un excelent pui la gratar, o salata foarte proaspata si sanatoasa, cat si cartofi saute mai mult decat gustosi. Dupa aceea, puteti alege un desert format din tarte tatin sau o excelenta spuma de ciocolata. Nu se fac rezervari la acest restaurant, iar vinul este servit fie la pahar sau la sticla.
Daca ati hotarat sa va petreceti un sejur in Geneva, va recomandam restaurantul La Demi-Lune. Este un bar-restaurant destul de prietenos, preturile situandu-se intre ieftin si moderat. Il puteti gasi in orasul vechi si este deschis in fiecare zi intre 11:30 si 23:30, dupa ora aceasta pana la 01:00 se servesc cocktailuri. De obicei este frecventat de catre tinerii carora le place atmosfera „cosmica”, fiind un loc relaxant unde se poate asculta muzica jazz. In ceea ce priveste mancarea, cele mai gustoase ar fi hamburgerul, tapasul si diversele salate.
Cu preturi moderate, Le Patio este un restaurant cu specific international, situat pe malul estic al lacului. Managerul acestui local are o mare pasiune pentru arta si acest lucru se vede in felul in care restaurantul este decorat. Este preferat de catre comunitatea de afaceri, iar la sfarsitul saptamanii este de obicei inchis. Atractia principala sunt specialitatile sezoniere, dintre care amintim couscous cu peste si legume la abur, cat si mielul cu rozmarin. Portiile pe care le primiti sunt destul de generoase, iar vinul este servit la pahar si/sau sticla.
Dupa ce rezolvati cu cazarea la un hotel din Geneva si aveti la dispozitie un buget cat se poate de consistent, puteti sa va rasfatati la unul dintre restaurantele mai scumpe ale orasului, cum ar fi Auberge du Lion d’Or. Acesta este amplasat in districtul Cologny si a primit stele Michelin. „Hanul leului de aur” in traducere, restaurantul este unul cu specific marin si este decorat clasic, dispunand de o superba terasa in timpul verii ce ofera o vedere panoramica excelenta asupra orasului.
Aici aveti posibilitatea de a degusta din delicatesele preparate de catre cei doi bucatari sefi, Thomas Byrne din Irlanda si Gilles Dupont din Franta. O sa gasiti mancaruri precum langustinele cu sos vinaigrette si lamaie, care sunt acompaniate de o selectie foarte variata de vinuri. La sfarsitul saptamanii acest restaurant este inchis.
Cu biletul de avion catre Geneva in buzunar si un buget consistent, va recomandam un alt local cu preturi destul de piperate ce poarta denumirea de La Favola. Situat tot in centrul orasului vechi, acesta este un restaurant ce serveste mancare cu specific italian, asadar puteti comanda diverse feluri de paste, risotto milanez sau spaghettini siciliene. Local a fost ridicat in asa fel incat sa i se poata observa grinzile din lemn, aflate atat deasupra parchetului superb cat si a incantatoarelor decoruri traditionale din Italia. Dorim sa va atentionam ca acest restaurant este inchis lunea cat si sambata la orele pranzului.
Acestea fiind spuse, am enumerat doar cateva din cele mai bune resturante pe care o sa le gasiti un Geneva, pe celelalte lasandu-va pe voi sa le descoperiti si sa le apreciati cum se cuvine.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.