window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Dubrovnik

/Unde si ce mancam in Dubrovnik

Unde si ce mancam in Dubrovnik

Bucataria croata este foarte apreciata de turstii straini datorita faptului ca acestia pot degusta cateva din cele mai gustoase mancaruri din lume. Restaurantele din Dubrovnik asteapta turistii cu numeroase feluri de mancare picante, grase, cu ierburi sau din diferite feluri de carne. Rasfaturile culinare din Dubrovnik nu trebuiesc ratate deoarece gustul este absolut nebunesc. Turistii ce cauta restaurante in care se servesc preparate traditionale se pot indrepta spre partea veche a orasului, spre Stati Grad. Acolo se pot delecta cu aperitive din branza de oaie si slanina, cu placinte traditionale croate facute din branza si carne, cu supe din fasole uscata si porumb sau cu gogosi cu branza prajite in ulei. Aceste restaurante ofera turistilor si alte bucate precum paste sau risotto.

 

Dubrovnik este un oras-port, turistii putand degusta numeroase feluri de mancare pe baza de peste, fructe de mare, creveti sau scoici. Iubitorii de peste si de scoici pot incerca diferite feluri de mancare delicioasa in restaurantele din Dubrovnik. Mesele imbelsugate ale croatilor sunt incarcate si cu numeroase tipuri de deserturi gustoase. Cel mai cunoscut desert pe care il puteti incerca este rozata, o crema de caramel delicioasa. Struki este de asemenea popular si reprezinta gogosi cu branza prajite in ulei. Strudelul umplut cu branza, cirese sau mere, cremsnitul sau Paprenjak, biscuiti aromati de diferite forme sunt alte deserturi ce pot fi gustate de turisti in restaurantele din Dubrovnik. Atunci cand vine vorba de bauturile pe care le puteti gusta in Dubrovnik alaturi de aceste delicii culinare, va recomandam sa incercati lichiorul de nuci deoarece este absolut grozav. Turistii ce prefera restaurantele cu decoruri clasice, pot cina la restaurantul Teatar.

 

Atmosfera intima si preparatele speciale din peste, fructe de mare si paste atrag turistii in fiece ora a zilei. Adio Mare este un alt restaurant grozav ce poate fi incercat in Dubrovnik datorita faptului ca ofera o mancare extraordinara si o locatie minunata. Turistii ce doresc sa guste din preparatele traditionale croate pot incerca restaurantul restaurantul Zoe, ce se afla in peninsula Babin Kuk in golful Lapad. Aici se pot degusta peste la gratar, risotto cu moluste sau friptura de rata. Restaurantele din Dubrovnik ofera iubitorilor de pizza si diferite pizzerii unde acestia pot degusta numeroase feluri de pizza. Pizza este preparata pe un cuptor cu lemne iar servirea in cadrul localului este ireprosabila.

 

Restaurantele din Dubrovnik ofera turistilor o gama larga de delicatesuri de la mese in stil traditional, la peste si fructe de mare gatite in stil italian. Meniurile din restaurantele croate ofera ca si antre branza de capra si prosciuto stropite cu ulei de masline. La felul principal poti alege peste in vin si suc de rosii, scoici cu orez negru sau Gradelavanje cu fructe de mare si peste intr-o crusta condimentata. Puiul la rotisor cu gutui este o alta delicatesa ce nu lipseste din restaurantele din Dubrovnik, iar masa poate fi servita cu un pahar de vin delicios.

Restaurantele din Dubrovnik isi asteapta turistii pana la ore tarzii, iar preturile pentru o masa imbelsugata in stil croat sunt destul de accesibile.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid