Sejurul pe insula Corfu, insula renumita pe plan turistic si vizitata anual de turisti veniti din toata Europa dar si din alte tari, nu poate fi unul complet fara a gusta din bucataria specifica. Istoria insulei, care a fost sub dominatie venetiana si guvernare britanica secole la rand, pare sa nu fi influentat foarte mult stilul de viata lejer, deschis, al locuitorilor acestor meleaguri si nici modul in care o masa de pranz sau cina devine un prilej de relaxare si distractie.
Restaurantele din Corfu ofera tursitilor, pe langa o bucatarie specific greceasca, unde aromele contrastante se imbina armonios, si posibilitatea de a se delecta si obisnui cu stilul de viata lejer de aici. In restaurantele sau tavernele traditionale veti reusi sa gustati din delicatesele bucatariei insulare in timp ce veti fi serviti cu calm, buna dispozitie si intr-un ritm propriu acestor oameni, care vor face totul sa va simtiti bine, dar nu vor grabi procesul de gatire a mesei pe care o veti servi.
Relativ ieftine, o masa la un restaurant din Corfu costand intre 15 si 70 euro pentru doua persoane, un pranz sau o cina in Corfu trebuie sa contina aperitive, fel principal si desert, toate stropite cu vin alb sau rosu, in functie de ceea ce ati comandat. La aperitiv puteti incerca Taramosalata, un sos de icre facut cu usturoi, crutoane, ulei de masline si suc de lamaie, care are o culoare rozalie precum carnea de somon, dar asta numai daca este gatit proaspat. Totodata, puteti incerca si Tiropitta, placintele cu branza feta sau spanac.
Cina dumneavoastra ieftina poate continua cu un fel principal vegetal sau din contra, bogat in carne. Saganaki este o delicatesa culinara pe insula Corfu, constand in branza greceasca framantata si foarte putin prajita servita cu o bucata mare de lamaie. Nici prawn Saganaki nu este un fel de mancare ce pate fi omis din aventura culinara pe care ati inceput-o. Un fel de mancare cremos, contine creveti, branza feta, rosii si putin usturoi; el poate fi inlocuit, intr-o alta zi a sejurului, de catre homarul gatit in modul traditional local, usor fript, cu putin unt. Supa de peste –Kakavia – sau Sofrito, carne frageda de vita gatita in sos de usturoi si vin sunt feluri principale ce va vor incanta papilele gustative.
Dar in aceasta insula unde carnea proaspata este alimentul principal, nici meniurile vegetariene, facute din legume la fel de proaspete ca orice alt condiment sau carne folosite, nu sunt de trecut cu vederea. Yemista, de exemplu, este un fel de mancare reprezentat de legume umplute, de obicei rosii sau ardei gras, cu un amestec de orez, legume si branza. Horta este o salata adorata de locuitorii din Corfu, o salata din verdeturi salbatice amarui, precum papadie fiarta, servita cu ulei de masline, lamaie si cateodata impreuna cu cartofi noi, dar niciodata ca si fel de mancare de sine statator.
Daca pana acum meniul a ajuns la un pret relativ ieftin, este cazul sa uitati de costurile acestei mese si sa incercati unul din deserturile corfiote. Ca si pe tot teritoriul Greciei, si in aceasta insula mierea in combinatie cu nuca este principalul deliciu al locuitorilor. Cataiful, placinta cu crema de lapte si miere, celebra halva sau iaurtul grecesc ce contine fructe sau miere dau savoare unei mese bine gatite.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.