window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Buenos Aires

/Unde si ce mancam in Buenos Aires

Unde si ce mancam in Buenos Aires

Datorita conexiunilor stranse pe care le are Buenos Aires cu alte culturi, in acest oras veti intalni o combinatie de arome, ingrediente, mancaruri si bauturi, menite sa va faca sa va reintoarceti, pana cand veti cunoaste Buenos Aires in adevaratul sens al cuvantului.

 

Buenos Aires este un oras foarte pretuit din punct de vedere al gastronomiei si nu doar in Argentina, ci in toata America Latina. Este un oras cu o bucatarie cu multe influente si aspiratii culinare inalte. Mancarurile arata foarte bine in farfurie, chiar daca este vorba de 2-3 cartofi alaturi de o garnitura; nu degeaba i se spune orasului “Parisul Americii Latine”. Prin asemanarea cu Parisul, locuitorii nu au dorit numai sa evidentieze arhitectura europeana, ci si modul de prezentare si chiar preparare a anumitor mancaruri argentiniene. Decorarea farfuriilor cu mancaruri gustoase nu este de ajuns daca restaurantul in sine sau locul unde se serveste mancarea nu arata la fel de bine. Astfel decorarea restaurantului cu obiecte specifice din Argentina este imperativa in aceste restaurante. Daca vorbim de restaurante australiene sau cu alt specific national, lucrurile sunt diferite in functie de cum doreste administratorul de restaurant, dar in esenta doar managerii de restaurante argentiniene se preocupa atat de mult de modul in care arata restaurantul.

 

Exista 3 mari zone in Argentina unde poti servi cea mai buna mancare: Palermo Hollywood, Palermo Soho si Las Canitas. Trebuie sa recunoastem ca numele primelor 2 zone nu seamana cu numele unor zone gastronomice argentiniene, dar acestea sunt intr-adevar locatii cu numeroase restaurante cu specific argentinian. Mancarurile cele mai populare aici sunt: tocanitele, crabi cu sos argentinian, miel Patagonian si pastrav, preparat in diverse feluri. Multi argentinieni au radacini italienesti, ceea ce se vede si in oras prin prisma pizzeriilor existente. Dar aceasta nu inseamna ca argentinienii nu au propria lor metoda de a face pizza. Cat sunteti in Buenos Aires, ar trebui sa incercati una din pizzeriile argentiniene, care va ofera o pizza cu mozzarella, sunca, piper rosu si masline.

 

Cafenelele sunt si ele o parte integranta a orasului, sunt deschise pana noaptea tarziu si ofera clientilor multe varietati de cafele. Cele mai apreciate sunt cafecito, o cafea scurta, espresso, si café con leche, adica cu lapte. Restaurantele din Buenos Aires sunt impartite in functie de pretul felurilor de mancare in restaurante ieftine, de nivel mediu, restaurante scumpe si de lux, foarte scumpe. In functie de gastronomie, exista restaurante americane, traditional argentiniene, argentiniene moderne, japoneze, tailandeze, frantuzesti, italiene si asa mai departe. Printre cele mai populare restaurante traditionale din Buenos Aires sunt Bar 6, Casa Coupage, Cantina La Maroma, Club Eros, Dada, El Federal, Dominga, El Palacio de la Papa Frita. Acestea au in general preturi moderate si mancaruri pentru toate gusturile. Aici puteti servi friptura de vita, paste si fructe de mare. Salatele de branza sunt iarasi foarte apreciate ca si aperitiv.

 

Chiar si la bistrouri, puteti servi o cina de neuitat care poate contine urmatoarele: friptura din carne de miel, smochine, prajituri de migdale, mango, branza Camembert de capra, calamar, rosii, spuma de lamai, pulpe de pui, salata de varza, languste, vinaigrette de citrice si asa mai departe.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid