window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Unde si ce mancam in Beijing

/Unde si ce mancam in Beijing

Unde si ce mancam in Beijing

Specialitatile pe care le puteti intalni in restaurantele chinezesti pot diferi de la un restaurant la altul, dar in esenta modul de preparare este acelasi si de asemenea si ingredientele. Daca ne referim in mod special laBeijing, trebuie spus ca nu numai felurile de mancare difera, dar si specificul restaurantului. In Beijing exista mii de restaurante, care au bucatarii care mai de care mai variate si de care este posibil nici sa nu fi auzit vreodata. Cu atatea optiuni, posibilitatile de a servi masa in oras sunt practic nelimitate. Diferenta dintre Beijing si alte orase mari ale lumii este ca poti sa servesti masa la un restaurant de lux sau la unul cu buget redus si sa te simti la fel de bine, mai ales ca preturile nu sunt mari deloc, nici la acele restaurante considerate “de lux”.

 

Mancarea din Beijing poate fi destul de ciudata atunci cand o gusti pentru prima data. Din fericire, exista multe restaurante chinezesti in Romania, unde puteti incerca gustul mancarurilor chinezesti pentru a nu fi suprinsi cand ajungeti in Beijing. In general, chinezii folosesc ingrediente si condimente dulci in mancarurile lor, pentru a le da acea “semnatura chinezeasca”. Printre cele mai populare mancaruri chinezesti putem mentiona: friptura de rata, fructe de mare, Hot Pot si mancaruri vegetariene.

 

In legatura cu friptura de rata, trebuie precizat ceva si anume ca sunt doua lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand ajungi in China: sa vizitezi Zidul Chinezesc si sa mananci friptura de rata. Acest fel de mancare este specific culturii chineze. Sunt sute de restaurante in Beijing care au acest fel de mancare in meniu. Acestea sunt restaurantele chinezesti evident, deoarece in afara de acestea mai exista si restaurante occidentale, americane, japoneze, frantuzesti, german, italiene, rusesti, scandinave si asa mai departe. Cele mai apreciate restaurante din Beijing unde se serveste cea mai buna friptura de rata sunt: Quanjude si Bianyifang. Mancarea ce era pe timpuri servita numai de imparatii Chinei se poate manca acum si in restaurantele din Beijing, atat timp cat veti plati pretul pentru ea. Dupa cum va imaginati, aceste restaurante sunt considerate “de lux” si au preturi oarecum mai mari decat ale celorlalte restaurante. Oricum ar fi, unui occidental preturile i se vor parea acceptabile. Cele mai gustoase mancaruri regale pot fi servite la Fanghshan, unde o cina costa intre 30 si 40 dolari, la Li Jia Cai, Tan Jia Cai ($30-$130), Yan Yi Shan Zhai sau Yushan.

 

Si restaurantele chinezesti se impart in mai multe categorii, in functie de felurile de mancare pregatite care provin din diferite zone ale tarii. De asemenea, meniurile sunt scrise in anumite dialecte, care nu sunt cunoscute de toti chinezii. Cele mai importante restaurante din Beijing cu specificuri din diferite parti ale tarii sunt: Anhui, Jiangsu, Hunan, Cantonese, Sichuan, Zhejiang, Shandong, Fujian, Huaiyang, Shaanxi si Chaozhou. Felurile de mancare costa undeva sub $30 pentru o cina si sunt foarte consistente.

 

Ca o curiozitate in Beijing veti intalni si fast-food-uri, dar acestea nu au aceeasi definitie ca acelea din Statele Unite ale Americii sau Europa de Vest. Fast-food-urile chinezesti se deosebesc de fast-food-urile americane, spre exemplu, prin faptul ca desi mancarea se pregateste repede, nu contine chimicale si de asemenea folosesc foarte multe ingrediente chinezesti si japoneze, cum este curry. Denumirea de fast-food este oarecum fortata, deoarece aceste mini restaurante sunt de fapt snack-baruri cu mancare sanatoasa.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid