window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Porto

/Turul orasului Porto

Turul orasului Porto

Ajunsi in orasul Porto, din nordul Portugaliei, oras de la care si provine numele acestei tari, primul lucru pe care il veti observa este frumusetea naturala datorata colinelor si raului Douro, care strabate orasul. Tocmai de aceea, abia asteptati sa va cazati in hotelul de trei stele pe care l-ati rezervat, sa va lasati bagajul in camera si sa porniti in explorarea acestor locuri care va vor incanta privirile. Mai mult, odata ajunsi pe stradutele orasului, descoperind centrul vechi al lui Porto, cu casele vechi, dar atat de frumoase, veti dori sa incercati sa cuprindeti dintr-o singura privire, intr-o singura zi, tot ceea ce are de oferit acest oras.

 

Insa, oricat de mult v-ar placea acest lucru, fara un ghid turistic care sa cunoasca foarte bine orasul, vestigiile de aici dar si locurlie cele mai bune unde puteti sa va aventurati in calatoria voastra culinara si culturala, este posibil sa nu reusiti sa faceti un tur complet al orasului, in care sa vedeti toate acele obiective turistice demne de a fi vazute. Catedrala Porto, unde puteti vizita muzeul cu obiecte de cult deosebit de frumoase; biserica Sao Francisco (Sf. Francisc), cu interior aurit, catacombe ce merita a fi vazute, dar mai ales cu o gradina care te duce cu gandul la rai; Palacio da Bolsa, unde sala araba uimeste pe toti aceia care se aventureaza in vizitarea lui; Turnul Clerigos, vineria Solar Vinho de Porto sau podul Ponte de Luis, care face legatura intre Porto si Gaia, oferind posibilitati nenumarate de a face fotografii minunate, toate incanta si atrag turisti de pretutindeni.

 

Pentru a face un tur al tuturor acestor locuri, dar si a altor obictive turistice precum portul Taylor, aveti cateva posibilitati. O prima posibilitate este sa faceti un astfel de tur cu elicopterul. Deci, daca va aventurati in afara comfortului oferit de hotelul unde sunteti cazati, acolo unde puteti cere informatii aditionale, porniti inspre heliportul din apropierea orasului si faceti acest tur aerian deosebit de palcut. Mergeti insotit nu numai pentru a avea cu cine imparti costurile, dar si pentru a imparti o experienta de neuitat.

 

Daca insa preferati pamantul aerului, atunci aveti diverse alte posibilitati de a face un tur al orasului. De exemplu, agentia Bluedragon City va pune la dispozitie atat bicicleta ca si mai noul segway, pentru a va putea bucura de un tur al orasului Porto ce va dura aproximativ trei ore. Tot atat va dura si un tur facut pe jos, daca niciunul din celelalte doua mijloace de transport nu va sunt pe plac.

 

Astfel, un tur al orasului facut cu piciorul incepe in Piata Ribeira, continuandu-se cu Aliados, apoi Sao Bentho, o vizita la Catedrala, o plimbare gratuita cu funicularul Guindais, apoi cu o mica oprire relaxanta la cafeneaua Majestic, de unde va veti continua turul spre Clerigos si apoi pana in Piata Printul Henry, pentru ca sa va intoarceti in Piata Ribeira. Dupa aceea, dupa cele trei ore, aveti posibilitatea sa mergeti la cumparaturi sau sa va intoarceti in camera de hotel, intrucat toate tururile sunt oferite dimineata sau dupa masa, de la 9 si de la 14.

 

Turul cu bicicleta pe care il puteti face in Porto porneste din Trinidade Metro Station, pentru a urma apoi acelasi traseu ca si turul prezentat mai sus, cu exceptia funicularului, care va fi omis din traseu, din motive de la sine intelese. Turul cu segway in schimb porneste din Ribeira Square, dureaza 4 ore, si in loc de plimbarea cu funicularul se va face o oprire la Se. Inainte de a se face turul aveti posibilitatea de a va obisnui cu acest mijloc de rtansport, niciun turist nepornind la drum fara sa fi petrecut putin timp invatand sa mearga cu el.

 

Alte tururi oferite de diverse alte companii includ muzeul de vinuri, estuarul raului Douro, farul Sao Michael, Afurada sau plajele Gaia, putandu-va bucura si de un tur la apus de soare, pentru a putea capta toata frumusetea acestui oras, inainte de a va intoarce, poate putin obositi, in eleganta camera de hotel. Totodata, turul Sea Life Porto este cel care va ofera o escapada in lumea marii, pentru o relaxare deosebita la finalul unei saptamani incarcate.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid