window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Nisa

/Turul orasului Nisa

Turul orasului Nisa

Nisa, capitala rivierei franceze se dezvaluie ca un oras plin de savoare ce imbina noul cu vechiul. Zona poate fi descoperita printr-un tur al orasului fie cu autobuzul, cu bicicleta, mini trenuletul sau pe jos. Varianta cu autobuzul ofera posibilitatea trecerii in revista a obiectivelor majore din acest oras, fara a acorda insa mult timp pentru fiecare din ele. Diverse companii care functioneaza in acest oras organizeaza zilnic pentru turisti tururi pe Riviera franceza. Vizitatorii nu vor rata astfel cele mai valoroase obiective din Nisa, fiind, in acelasi timp, eficienti pe timpul sejurului. Turistilor li se ofera in plus si explicatii in timp real. Ghizii sunt cei care insotesc vizitatorii pe parcursul circuitelor alese. In functie de companie, tururile orasului includ de multe ori si obiective din afara granitelor Nisei. Astfel imprejurimile vor putea fi explorate cu usurinta mai ales ca pe toata lungimea Rivierei Franceze se intalnesc statiuni si orase extrem de luxoase si elegante. Printre acestea se numara Monaco, Cannes, Antibes, Saint Tropez si de ce nu, chiar Italia. Chiar si autoritatile turistice locale din Nisa vin in ajutorul turistilor cu serviciile similare companiilor care isi dedica serviciile potentialului turistic a orasului.

 

De exemplu, Tour Azur ofera 15 circuite cu autobuzul. Acestea urmaresc in special o anumita tematica. Fie ca vorbim de gastronomie, istorie, arta sau cultura, turistii vor avea ocazia sa zaboveasca la cele mai reprezentative puncte ale acestor coordonate tematice. Prin circuitele cu autobuzul turistii descopera zonele rurale pitoresti ale Rivierei Franceze, precum si cel mai bine cotate destinatii de pe Coasta de Azur (Monaco, Saint Tropez, Cannes, Antibes). Cele mai lungi tururi dureaza 9 ore, iar cele mai scurte, 3 ore. La cerere turistii pot avea parte si de tururi nocturne. O companie din Nisa care ofera o astfel de varianta este Med Tour. Pentru o astfel de optiune turistii vor urca intr-un minibus, in loc de autobuz, ceea ce ofera un spor de intimitate. O alta companie care  pune la dispozitia vizitatorilor Coastei de Azur ample circuite de-a lungul Rivierei Franceze este Azur Connection. Tururile se fac cu minibusul si ating atat zonele rurale, cat si destinatii mai indepartate precum Antibes.

 

O alta varianta mai ieftina si poate mai distractiva este un tur al orasului Nisa pe bicicleta. Ce-i drept o astfel de optiune necesita un efort suplimentar din partea participantilor. Nu este la fel de comod ca autobuzul sau microbuzul insa este poate mai spectaculos. Pentru cei care iubesc natura si iesirile in aer liber, la Nisa sunt multe companii care opereaza tururi cu bicicleta. Un astfel de exemplu este Nice Cycle Tours care asigura echipamentul necesar (biciclete, casti, apa imbuteliata) pentru cei care vor sa descopere tot ce are Nisa mai valoros din punct de vedere turistic si sa se mentina in forma. In plus turistii care opteaza pentru o plimbare pe bicileta la Nisa au parte si de ghid, ceea ce a adus acestui tip de tur al orasului o mare popularitate printre turisti.

 

Varianta unui tur cu mini trenul este si ea demna de luat in calcul. La Nisa o cursa de 30 de minute cu un astfel de mijloc de transport deschide turistilor privelisti precum Cours Saleya cu legendara lui piata de flori si parti din Parc du Chateau. Este totusi o abordare mai conventionala a districtului Vieux Nice, in comparatie cu un tur pe bicicleta. Avantajul este ca acest mini tren este singurul care urca pana pe varful Dealului Castelului, de unde turistii pot vedea de la inaltime soseaua de coasta si o buna parte din oras. Cel mai usor insa este un tur al orasului pe jos. O simpla plimbare pe stradutele din Nisa Veche aduce in fata turistilor cladiri ce amintesc de un trecut roman al regiunii, piete pline de bunatati si locuri in care se poate servi un croissant si o cafea, intr-un mod tipic frantuzesc.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid