window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Milano

/Turul orasului Milano

Turul orasului Milano

Un oras prin excelenta turistic, oricat de atractiv ar fi pentru calatorii din toata lumea, se poate dovedi insa o experienta costisitoare. Pentru ca turistii sa isi poata permite sa se bucure de cat mai multe atractii locale, a fost scos pe piata un card special, Milano card, care, la pretul de numai 15 euro, ofera o multitudine de reduceri pentru cele mai variate locatii si nevoi personale, valabil trei zile.

 

Cel mai atractiv aspect il reprezinta gratuitatea pe toate mijloacele de transport public – metrou, tramvai, autobuz si tren – cat si pentru cursele speciale care se fac spre aeroporturile din zona. Biletele de intrare la muzee sunt si ele avute in vedere, dintre cele 14 incluse in pretul cardului cele mai atractive fiind Muzeul National de Stiinta si Tehnologie, Muzeul Bagatti Valsechii si Muzeul Teatrului Scala, la toate trei intrandu-se cu o reducere de 25%. Turistii care isi procura acest card au reducere de 30% din comisioanele de schimb valutar si 10% pentru inchirierea de biciclete, isi pot printa fotografii gratuit si beneficiaza de asistenta medicala, la nevoie, pentru numai 18 euro. Pentru faimosul tur cu oprire la tabloul Cina cea de Taina, turul in shopping center-ul Fidenza Village, croaziera pe Navigli si mini excursia la lacul Como – cele mai populare pachete oferite de agentiile locale – cardul ofera o reducere de 10%. Cei care si-l cumpara de la aeroport, au placuta surpriza de a primi ca bonus si o harta a orasului. Astfel inarmat, orice calator va intra cu mult mai mult entuziasm la orice obiectiv turistic care ii iese in cale.

 

Un pachet atractiv, care permite acoperirea principalelor monumente din oras, propune un tur de doua zile prin oras, cu autobuze etajate, pe principiul atat de popular Hop On Hop Off, la pretul de 20 de euro. Exista doua linii speciale, una care parcurge centrul vechi al orasului, iar cealalta axata pe locatiile cele mai exclusiviste, cu mallul Corso Buenos Aires – unul dintre cele mai mari din Europa, respectiv Corso Garibaldi, districtul cel mai popular in ceea ce priveste viata de noapte. Totusi, ambele se reunesc la magnifica catedrala Gotica, Opera La Scala si fortareata Castello Sforzesco. Marele avantaj este acela ca oricine poate cobori oriunde pentru a petrece mai mult timp acolo unde doreste, urmand sa reia traseul mai tarziu, cu alt autobuz. Cu 50 de euro, cei care isi doresc o incursiune in viata de noapte locala pot participa la un tur de trei ore cu aceasta tema. De la ritualul „happy hour” pana la atmosfera de clubbing care cuprinde tot orasul pana la 04.00 dimineata, cele mai fierbinti puncte vor fi atinse in compania unui ghid experimentat. Transportul este asigurat cu autobuzul, iar in pretul biletului sunt incluse si o bautura si cateva aperitive.

 

Cum vinurile italiene sunt vestite in lume, o oferta pe placul multora consta intr-o degustare de vinuri. Cu numai 30 de euro, participantii au la dispozitie o ora si jumatate pentru a incerca faimoasele Pinot Noir, un Chardonnay alb, un Riesling Italico si un spumant Metodo Classico. Pentru ca turistii sa nu devina mai euforici decat e cazul, gustari traditionale din zona Lombardiei insotesc licorile bahice. Pentru cei care isi doresc sa imortalizeze cateva dintre peisajele citadine splendide, si care simt nevoia ajutorului unui profesionist, exista tururi de fotografie. In schimbul a 125 de euro, participantii au parte de o plimbare pe jos, in locurile cele mai speciale din Milano, unde le sunt impartasite secrete despre ce si cum ar trebui sa fotografieze. Cu 90 de euro se pot obine inscrieri la tururi cu trasee clasice, dar cu mijloace de transport mai putin conventionale, cum sunt micutele segway cu doua roti. Tururile de shopping sunt si ele foarte populare si destul de accesibile, cu preturi pornind de la 25 de euro, in functie de durata si locatiile avute in vedere.

 

Cu atatea locuri incantatoare de admirat, si cu atatea oferte care mai de care mai tentante, e destul de greu pentru un turist sa nu se lase furat de frumusetea peisajului, si imposibil ca strainii sa nu ajunga sa cunoasca, sa inteleaga si sa iubeasca Milano mult mai mult decat o facusera pana la inceputul sejurului. 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid