window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Londra

/Turul orasului Londra

Turul orasului Londra

Intr-un oras ca Londra, care primeste anual peste 6 milioane de vizitatori, dezvoltarea unor servicii care sa le ofere celor interesati informatii utile prin intermediul unor ghizi turistici este mai mult decat necesara. 

Atunci cand vine vorba de tururi de prezentare, cei mai multi isi inchipuie un itinerariu bine stabilit care sa contina cele mai reprezentative obiective turistice ale locatiei respective. Dar turismul s-a dezvoltat atat de mult, incat serviciile oferite de companiile specializate sunt dintre cele mai diverse. 

Cei interesati de un tur al Londrei pot alege, pe langa traditionalele tururi ale orasului, multe alte oferte. Agentiile de turism le pun la dispozitie bilete pentru obiective turistice individuale. Durata este stabilita de agentie, iar pentru o vizita de 4 ore un turist ar putea plati: 12,5 lire la Muzeul Wimbledon Lawn Tennis, 30 de lire la Muzeul Madame Tussauds, 20 de lire pentru Turnul Londrei, 11.5 lire pentru British Music Experience, 32 de lire pentru London Eye, 21 de lire pentru Gradina zoologica ZSL London sau 17 lire pentru Hampton Court Palace. 

Pentru vizite mai lungi de 9 ore, care sa includa si serviciile unui ghid al agentiei, preturile pot varia: 80 de euro pentru o prezentare a celor mai importante locuri istorice din Londra, 100 de euro pentru ceea ce se numeste o experienta totala a Londrei, 170 de euro o vizita pe calea ferata la Edinburgh – care dureaza aproximativ 15 ore, 50 de euro pentru un tur al Buckingham Palace si un ceai la restaurantul Chez Gerard si lista poate continua. 

O alta optiune interesanta o reprezinta asa-numitele Hop On Hop Off, servicii de prezentare a orasului cu renumitele autobuze double-decker. Traseul se poate desfasura pe o durata de doua sau chiar trei zile,obiectivele turistice de pe traseu fiind clar stabilite, la fel ca si punctele de urcare respectiv de coborare a turistului. Preturile sunt in jur de 10 euro pentru copiii sub 16 ani si aproximativ 20 de euro pentru adulti. In functie de potentialul turistic al sezonului, unele agentii atrag excursionistii cu reduceri considerabile de preturi si chiar tururi gratuite pentru Catedrala Sfantul Paul sau o plimbare gratuita cu barca pe Tamisa. 

Pachetele difera si in functie de aria pe care o acopera, existand tururi in afara oraselor, asigurate prin transport pe calea ferata sau chiar cu un autobuz privat al agentiei. Windsor, Bath, Stonehenge, Salisbury, castelele Oxford, Stratford, Warwick si Cotswold sunt doar cateva dintre cele mai solicitate oferte, preturile variind intre 60 si 200 de euro. 

Cum fiecare strain care paseste pe pamantul londonez simte experienta diferit in functie de mijloacele pe care le are la indemana, agentiile de turism au pregatit pachete speciale de tururi facute cu bicicleta. Turul regal al Londrei de pilda poate fi parcurs in patru ore, pentru 23 de euro, indiferent de vreme – in zilele ploioase, pelerinele sunt oferite bonus. Pana si malurile Tamisei pot fi explorate printr-un tur cu bicicleta de aproximativ 5 ore, la pretul de 35 de euro. 

In functie de interesele turistilor, itinerarii care au in vedere exclusiv parcuri, magazine cu cele mai vestite branduri in materie de haine, bijuterii sau parfumuri, locatii cu mancaruri si vinuri traditionale sau cabareturi si cluburi de noapte pot servi ca obiectiv principal al turului.

Pentru cei care cauta totusi ceva mai mult, tururi cu adevarat deosebite sunt disponibile: experienta de 14 ore Beatles and Liverpool costa 130 de euro; turul de 2 ore in cautarea lui Jack the Ripper face parte din categoria serviciilor low cost, cu numai 12 euro, ca si turul cu autobuzul prin taramul fantastic al lui Harry Potter, taxat cu 30 de euro pentru 3 ore. Mai sunt disponibile si turul Sherlock Holmes, care, pentru aceeasi suma de 30 de euro, ii va purta pe curiosi prin toate locurile din Londra pe unde a trecut faimosul detectiv. 

Cererea fiind foarte mare, serviciile sunt si ele pe masura, adica numeroase si de calitate.  Ofertele sunt asadar nu numai tentante, dar si foarte diversificate si cu preturi pentru toate buzunarele.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid