window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Larnaca

/Turul orasului Larnaca

Turul orasului Larnaca

Ca orice oras adaptat turismului mondial, Larnaca isi asteapta vizitatorii cu oferte variate de tururi menite sa ii ajute pe doritori sa cunoasca, sa inteleaga si sa acceada mai usor la cele mai importante obiective turistice, in compania unor ghizi profesionisti. Pentru ca aceste pachete sa aiba succes, ele trebuie sa foloseasca abordari diferite, in functie de temperamentul si nevoile turistilor.

 

Din dorinta de a acoperi cat mai multe locatii intr-un interval de timp rezonabil, transportul cu autobuzul este cel mai comod si mai practic. O zi plina de lectii de istorie poate fi savurata printr-un tur care vizeaza manastirea Bellapais, pitoreasca Kyrenia, unde se afla si Muzeul din Castelul Kyrenia, o scurta incursiune in Nicosia si un ultim popas la Castelul Sfantul Hilarion. Totul dureaza aproximativ 8 ore, cu plecarea din oras la 09.00 dimineata. Adultii trebuie sa plateasca aproximativ 100 de dolari pentru aceasta mini excursie, iar copiii 60 de dolari. Iubitorii de senzatii tari apreciaza insa mult mai mult oportunitatea de a simti adrenalina pulsandu-le prin vene in timpul unei curse incendiare cu ATV-uri, pe drumurile pline de praf din afara orasului Larnaca. Un asemenea tur constituie una dintre cele mai spectaculoase experiente din Cipru si dureaza doar doua ore.

 

Participantii care se vor afla la carma ATV-urilor trebuie sa aiba minim 16 ani, pretul biletului fiind de 75 de dolari. Este insa permis si accesul celor mai mici, care vor avea doar statutul de pasageri, si care vor trebui sa achite 25 de dolari. Bineinteles, exista anumite riscuri care trebuie luate in serios, motiv pentru care turistii sunt supusi mai intai unui instructaj prin care vor fi invatati cum sa conduca in siguranta si li se va prezenta echipamentul care trebuie purtat obligatoriu. Pe un circuit special amenajat, participantii vor face destul de repede trecerea experimentala de la teren plat la pante si curbe, iar dupa aproximativ 20 de minute, grupul poate fi condus spre dealurile satelor din afara Larnacai, unde au la dispozitie 30 de kilometri pe care sa goneasca. Semnarea unor acte aditionale si declaratia pe propria raspundere a membrilor, care se vor face vinovati de orice accident cat de mic pe care il provoaca, este obligatorie.

 

Cand fiecare coltisor al orasului si al imprejurimilor incarcate de semnificatii istorice fascinante a fost calcat de piciorul turistilor insetati de experiente noi, mai raman de explorat apele care scalda acest pamant cipriot. Si pentru ca istoria nu putea lipsi nici din aceasta ultima frontiera, doritorii au ocazia sa faca o incursiune mai mult sau mai putin sumbra, spre adancimile Mediteranei, unde odihneste de mai bine de 30 de ani epava Zenobiei. Pentru necunoscatori, Zenobia a fost un feribot care s-a scufundat in zona in 1980, in urma unei defectiuni  tragice. Nimic nu a putut fi salvat de pe ea, asa ca totul zace acum intr-o liniste cutremuratoare, inconjurat de albastrul laptos, tulbure, al apelor de la 42 de metri adancime.

 

Turul acesta presupune o sesiune de scufundari la epava, folosindu-se echipamente de ultima generatie, si, obligatoriu, in prezenta unor scafandri certificati si cu o bogata experienta. Ofertele pornesc, in general, de la 40 de dolari pentru o scufundare. Iar pentru cei care cauta experiente mai linistite, tururile la pas, cu participarea unor ghizi familiarizati cu cele mai utile informatii si cele mai amuzante anecdote despre obiectivele de pe traseu sunt foarte populare. O tema comuna a acestor oferte are in vedere o paralela intre orasul vechi si cel nou, si implica practic o plimbare prin intreaga statiune. Experienta este utila celor care urmaresc sa se familiarizeze cat mai repede cu ceea ce le ofera Larnaca, pentru a profita din plin de timpul pe care il au la dispozitie.

 

Turistii ajunsi in oras sunt adesea surprinsi de numarul ofertelor concepute pentru un resort atat de mic si intim incat poate fi parcurs, fara prea mari dificultati, si pe cont propriu.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid