window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Helsinki

/Turul orasului Helsinki

Turul orasului Helsinki

Una dintre cele mai bune modalitati pentru a va putea bucura de bogatiile oferite de catre capitala Finlandei este de a alege unul dintre multele tururi ale orasului oferite de catre diverse companii la preturi destul de piperate pentru unele bugete, insa cu siguranta merita investitia facuta.

 

Incepem acest articol cu un tur al orasului Helsinki foarte deosebit, ce consta dintr-o calatorie cu autobuzul care dureaza o ora si jumatate, timp in care aflati informatii foarte interesante dintr-o inregistrare cu comentariu care este disponibila in nu mai putin de 12 limbi, fiind unul dintre cele mai populare tururi preferate de catre turistii de pretutindeni.

 

Bineinteles, urcandu-va intr-un astfel de autobuz o sa treceti pe langa locatii importante cum ar fi centrul istoric, Primaria, Parlamentul, Opera si alte asemenea obiective turistice care nu trebuie ratate. Ca tot am facut referire la preturi in inceputul articolului, pentru un bilet trebuie sa platiti 27 euro pentru adulti, 15 euro pentru copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 16 ani, iar cei care au intre 2 si 6 ani platesc 11 euro.

 

Un alt tur care merita sa-l incercati daca sunteti hotarati sa petreceti un sejur in Helsinki porneste de undeva din apropierea garii si dureaza 1 ora si 45 de minute, timp in care o sa vizitati locuri precum catedrala Uspenski, caldirea parlamentului, stadionul olimpic si altele. Autobuzul opreste la monumentul Sibelius si la biserca Temppeliaukio. Preturile sunt la fel cu cele pentru primul tur amintit.

 

Exista posibilitatea de a face un tur al orasului si cu barca unde puteti admira printre altele si fortareata Suomenlinna si canalul Degero. Acest tur poate fi combinat cu unul clasic cu autobuzul, durata fiind de 3 ore in total, cate o ora si jumatate pentru fiecare. Pretul unui bilet ce le include pe amandoua este 39 euro pentru adulti si 20 euro pentru cei mici.

 

Daca doriti sa faceti putina miscare si sunteti pasionati de moda, exista anumite firme locale care ofera tururi in orasul Helsinki in care puteti vizita ateliere de creatie, magazine de design, cat si o trecere pe la Design Forum Finland unde este situat si un magazin de unde puteti achizitiona diverse articole de vestimentatie. Pretul unui astfel de tur pentru adulti este de 15 euro, in timp ce copii platesc cu 5 euro mai putin, durata acestuia fiind de aproximativ doua ore.

 

Dupa ce rezolvati cu cazarea intr-un hotel din Helsinki, merita sa incercati un tur al porturilor din oras deoarece exista multe atractii din acest punct de vedere. Este modalitatea perfecta de a admira insulele orasului, existand cel putin doua vapoare care pleaca zilnic de patru ori asadar nu o sa stati prea mult la coada.

 

Se poate face si un tur arhitectural al orasului pentru cei care doresc sa vada si sa afle mai mult despre stilul cladirilor din Helsinki. Mai mult decat atat, exista posibilitatea de a face un tur al vehiciului „oras de lemn” Porvoo care se intinde pe parcursul a patru ore si unde aveti sansa de a vedea numeroase simboluri legate de navigatia maritima.

 

Daca deja aveti in buzunar biletul catre Helsinki, odata ajunsi acolo merita pe deplin sa incercati unul din multele tururi ale Operei Nationale care de obicei tin cam o ora. In afara orasului la aproximativ 130 de kilometrii se afla Kotka, un loc cu o importanta seminficatie istorie, o zona in care se afla o locuinta ce apartine unui tar din Rusia si se intinde pe nu mai putin de sase insule, legate intre ele prin poduri.

 

Incheiem acest articol legat de tururile din Helsinki prin a mentiona ca puteti vizita multe din atractiile orasului cu bicicleta deoarece capitala Finlandei dispune de aproape 1000 de km de piste pentru biciclisti, o modalitate foarte buna pentru a vizita cele 12 teatre sau cele peste 80 de muzee gazduite de catre acest oras minunat.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid