window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Havana

/Turul orasului Havana

Turul orasului Havana

Un tur al orasului Havana este in general combinat cu vizitarea altor orase din Cuba. Havana are o suprafata de 721 km patrati, putand fi vizitata in 2-3 zile. Totusi, deoarece turistii prefera doar anumite zone din oras, cei care organizeaza tururi in Havana au stabilit sa grupeze vizitarea orasului Havana cu vizitarea altor orase din apropiere si sa ofere tururi de o saptamana sau doua, pentru un confort mai mare.

Astfel, turistii pot alege turul numit “Frumoasa Cuba”, oferit de Intrepid(intrepidtravel.com) care costa 900 GBP. Turul presupune o excursie de 8 zile prin cele mai frumoase locuri din Cuba. Excursia include 4 nopti la diferite locatii si 3 nopti la hotel; transportul este asigurat de un microbuz. Ziua intai este dedicata Havanei in totalitate, apoi se viziteaza Soroa, Vinales, Trinidad, Cienfuegos, iar ultimele doua zile, din nou Havana. In afara de pretul mentionat aici, trebuie sa ai la tine cel putin alte 200 lire sterline pentru mancare (aceasta nu este inclusa in pret) si pentru bacsisurile care sunt obligatorii in Cuba.

O alta excursie organizata de Intrepid este “Ce este mai bun din Cuba” sau “Best of Cuba”, excursie care dureaza 15 zile. Daca intri pe site-ul mentionat mai sus, ai posibilitatea de a gasi “last-minute offers”, care includ discount-uri serioase. Spre exemplu, daca vrei sa pleci peste cateva zile si rezervi un loc in acest tur acum, poti primi o reducere de 25% daca turul acesta este pe lista promotiilor oferite de companie. Excursia aceasta, ca si cea prezentata mai devreme, se organizeaza doar atunci cand exista 12 oameni in grup. Nu se fac excursii cu oameni mai putini sau mai multi. Excursia implica 9 nopti petrecute in diferite locatii (nu hoteluri, ci in casa anumitor familii incluse in acest program turistic) si 5 nopti la hoteluri. Itinerariul include urmatoarele mini excursii: Havana(prima zi), Baracoa(zilele 2-4), Santiago de Cuba(5-6), Camaguey(7-8), Trinidad(9-11), Cienfuegos(ziua 12) si din nou Havana(zilele 13-15). Acest tur costa1115 lire sterline, fara mancare si bacsisuri.

“Aventura Cubei” oferita de World Expeditions(lonelyplanet.worldexpeditions.net) este o alta excursie care include vizitarea Cubei si care este preferata de multi turisti. Pretul acestei excursii de 12 zile este de 1390 lire sterline. Turul se desfasoara in mare parte pe cale pedestra si este recomandat celor care au o conditie fizica buna; trebuie sa iei in calcul ca mai mult de o saptamana vei merge pe jos prin zone destul de dificile. In anumite parti ale itinerariului, se vor folosi si biciclete, asadar este nevoie sa stii sa mergi si pe bicicleta, daca alegi acest tur. Cazarea se face numai la hoteluri sau cabane, nu la familii cubaneze, ca in cazurile precedente. Bicicletele vor fi oferite spre inchiriere de catre organizatorul turului, dar turistii trebuie sa-si ia casca de protectie de acasa, precum si pantofi de sport corespunzatori. In primele doua zile, excursia are loc exclusiv in Havana, iar in a treia zi, incepe circuitul pe bicicleta pana la Pinar del Rio. Apoi se viziteaza Vinales(zilele 4-5) si apoi cu barca se merge pana la Cayo Levisa, de unde excursia continua catre Soroa. In ziua 7, grupul se intoarce in Havana, pentru ca mai apoi sa se plece catre Cienfuegos, Golful Porcilor si Guajamico. De acolo, se merge pe jos catre Trinidad, printr-o zona protejata de UNESCO, unde sunt conservate cladiri coloniale. Din Trinidad se merge catre Santa Clara si in ultima zi, se viziteaza din nou Havana.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid