window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Hamburg

/Turul orasului Hamburg

Turul orasului Hamburg

Peisajul orasului Hamburg este o atractie propriu-zisa datorita lacurilor, raurilor si parcurilor sale. Exista numeroase obiective turistice ce merita sa fie vizitate in timpul unei calatorii in Hamburg, iar tururile ghidate ale orasului sunt o scapare pentru multi turisti care vor ceva organizat si vor sa treaca exact prin locurile de interes ale orasului. Cele mai populare tururi se fac in jurul Orasului Vechi (Altstadt), Orasului Nou (Neustadt) si districtelor St. Pauli, caci sunt multe obiective turistice care pot fi vazute in aceste locuri. Alte feluri de a petrece timpul aici sunt disponibile de asemenea, turistii putand admira perisajul in timpul unei croaziere pe unul din raurile sau canalele din Hamburg.

 

Lacul Alster se intinde pe o suprafata foarte mare si este de aceea o parte fundamentala a peisajului orasului, conferindu-i o ambianta deosebita. Locuitorilor si vizitatorilor le place sa se plimbe pe malul lacului Alster, deoarece privelistea plina de verde este impresionanta. Spatii verzi si parcuri inconjoara lacul Alster, iar cafenelele si restaurantele invita turistii sa le calce pragul.

 

O experienta deosebita poate sa fie vizitarea obiectivului turistic numit Alter Elbtunnel. A fost construit in prima decada a secolului 20 si este cel mai vechi tunel de sub raul Elba. Are mai mult de 400m si leaga districtul St. Pauli de Insula Steinwerder. Intrarea se face printr-o sala ce are forma unui dom, iar tema sa este continuata de-a lungul tunelului. Odata ajunsi la Insula Steinwerder, turistii se pot bucura de un peisaj extraordinar conferit de port.

 

Hamburger Dom este organizat de trei ori pe an: primavara, vara si iarna si este destinat intregii familii, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de numeroase tipuri de activitati. Sunt amplasate numeroase standuri la care sunt vandute gustari si dulciuri traditionale, iar vizitatorii pot sa se urce in roller coaster si in carusel. Miercurea si vinerea sunt zile cu totul speciale, caci miercurea sunt oferite reduceri foarte mari la mancare si diverse distractii pentru familii, iar vinerea au loc focuri de artificii impresionante.

 

Pentru turistii care doresc sa-si imbunatateasca cunostintele culturale in vacanta si vor sa plece cu mai multe informatii privitoare la arta germana, vizitarea muzeelor se impune. Deichtorhallen cuprinde multe lucrari de arta contemporana si fotografica si este unul dintre cele mai mari centre de expozitii. Segmentul de nord al cladirii este dedicat artei contemporane, mai ales picturilor si sculpturilor artistilor germani sau internationali. O alta parte este numita Haus der Photographie, unde au loc multe expozitii de fotografie si sunt expuse fotografii ce fac parte din arhivele unor publicatii cu importanta istorica si a unor reviste cum ar fi Der Spiegel, fiind locul unde se afla cea mai cuprinzatoare arhiva jurnalistica din Germania.

 

Museum für Kunst und Gewerbe este unul dintre cele mai apreciate muzee de arte aplicate. Colectii ce reprezinta diverse perioade si colturi ale lumii sunt adunate intr-o cladire neo-renascentista ce seamana mai degraba cu un palat decat cu un muzeu. Din perioada antica pot fi admirate obiecte de ceramica, amulete si statuete, reprezentative pentru Egipt, Orient si Imperiul Roman, iar colectiile europene dateaza chiar si din perioada bizantina si medievala. Piese apartinand modernismului pot fi de asemenea admirate in acest muzeu. Muzeul este inchis lunea, iar taxa de intrare este de aproximativ 8 euro.

 

Cel mai mare muzeu de arta din Germania este Kunsthalle si gazduieste in cladirea sa construita in stil renascentist colectii de arta ce dateza inca din secolul 13. Arta moderna si contemporana ocupa un loc foarte important in cadrul acestui muzeu, iar in permanenta sunt organizate noi expozitii, estimandu-se ca au loc aproximativ 20 in fiecare an. Printre piesele cele mai importante amintim lucrarile celor doi mari artisti medievali Master Francke si Master Bertram, lucrarile lui Rembrandt, Runge si Friedrich. Muzeul este cunoscut si pentru expozitiile sale de arta contemporana internationala, ce include arta video, conceptuala sau fotografica. Intrarea poate sa ajunga la 10 euro, iar vizitatorii pot beneficia de explicatii in diverse limbi de circulatie internationala in timpul turului.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid