window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Glasgow

/Turul orasului Glasgow

Turul orasului Glasgow

Intr-un oras vibrant si presarat de obiective turistice la tot pasul, o persoana fara prea mult timp la dispozitie are nevoie de ajutor specializat pentru a-si stabili prioritatile sejurului. Din fericire, agentiile de turism locale se intrec in a oferi cele mai inedite tururi, la preturi accesibile, in functie de posibilitatile zonei.

 

Serviciile din aceasta gama asigurate prin deja celebrele autobuze etajate, descoperite, sunt cele mai comune, dar ele se potrivesc mai degraba turistilor dezorientati sau care nu sunt dispusi sa depuna prea mult efort. Cele mai multe sunt de tipul Hop On Hop Off, bucurandu-se de mare popularitate. Ghizii le prezinta calatorilor cele mai importante aspecte legate de obiectivele turistice pe care au ocazia sa le observe din mersul autobuzului, iar cei interesati pot hotari sa faca o oprire, urmand sa-si continue turul cu un alt autobuz, care ar trebui sa soseasca la acel punct intr-un interval de 15-20 de minute, cu constanta pe durata intregii zile. De la faimoasele galerii de arta la ispititoarele parcuri si magazinele colorate, tentatiile sunt greu de ocolit. Pentru cei care nu sunt dornici sa priveasca mai de aproape minunatiile de pe traseu, turul nu dureaza mai mult de 75 de minute, dar biletul procurat in acest scop este valabil doua zile consecutive. Preturile sunt de 5 lire pentru copiii intre 5 si 15 ani, de 9 lire pentru batranii de peste 60 de ani si pentru studenti, de 11 lire pentru adulti si de 25 de lire pentru o familie formata din doi adulti si pana la patru copii.

 

Calatorii experimentati stiu deja cum sa-si stabileasca bugetul si sa profite de servicii low cost din diferite categorii. Putini dintre ei au avut totusi parte de tururi gratuite, dar se pare ca la Glasgow orice este posibil. Foarte multi straini au avut ocazia sa participe la un tur de mers pe jos prin centrul orasului, in compania unui ghid experimentat, fara a li se cere in schimb niciun ban. Subiectul unor asemenea tururi este chiar incitant, fiind vorba despre o incursiune in „orasul mortii” sau despre un „tur al groazei” care implica istorisirea unor povesti cutremuratoare asociate cu personaje controversate care au trait candva acolo.

 

Orasul fiind situat pe raul Clyde, micile experiente pe apa fac deliciul multor impatimiti ai acestor sporturi. Asa se face ca exista si tururi care solicita la maxim participantii, propunandu-le sa cunoasca zona de-a lungul raului, printr-o plimbare cu un canoe sau kayak. Central Highlands, Coasta de Vest a Scotiei si Parcul National Trossachs pot fi descoperite astfel dintr-o cu totul alta perspectiva. Personalul insotitor este foarte bine antrenat, avand ca scop principal sa vegheze asupra sigurantei turistilor. Oferta include doua pachete, pentru o singura zi sau pana la patru zile, oferind discount-uri de 25% pentru grupuri mai mari de cinci persoane si pentru copiii cu varsta sub 16 ani. Astfel, un grup cu cel putin cinci membri care contracteaza un asemenea tur pentru o singura zi va plati 45 de lire, in timp ce mai putin de cinci persoane vor trebui sa scoata din buzunare 60 de lire pentru aceeasi oferta. Cat despre tururile mai lungi, grupurile de cinci achita 143 de lire pentru doua zile, 203 lire pentru trei zile si 263 de lire pentru patru zile, de la care se scade procentul mai sus amintit pentru minorii prezenti in grup.

 

Nu in ultimul rand, turistii sositi la Glasgow au sansa de a se bucura de plimbari pe Clyde cu vedeta raului, Waverley. Acesta este singurul vaporas cu zbaturi care mai este scos la mare din intreaga lume. Ambarcatiunea poate primi pana la 100 de oaspeti la un singur tur, dar pentru ca participantii sa beneficieze de reducerea de 25 la suta, trebuie sa fie cel putin 10 persoane, pretul incepand de la 75 de lire. Rezervarile se pot face atat direct din port, cat si de pe internet, in aceasta ultima situatie biletele fiind livrate la adresa completata de contractor. Grupurile interesate sa beneficieze de un asemenea serviciu intreaga zi trebuie sa plateasca 150 de lire de persoana, dar cei care au facut-o deja sunt convinsi ca se merita.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid