window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Edinburgh

/Turul orasului Edinburgh

Turul orasului Edinburgh

Aventurierii mai putin experimentati ar putea porni cu mare entuziasm sa exploreze un orasel ca Edinburgh, cu iluzia ca nu au nevoie de nimeni si de nimic pentru a-i explora chiar si cele mai ascunse mistere. Ajunsi la fata locului insa, situatia se schimba, caci sunt atat de multe lucruri de vazut, si nu doar in zona urbana, ci si in imprejurimile rurale, incat imprudentii incep sa se intereseze abia atunci de unde pot contracta un ghid turistic, sau macar o harta care sa le vina in ajutor.

Din fericire, Edinburgh este pregatit sa isi intampine toate cele aproximativ 12 milioane de turisti care ii trec pragul anual. Si pentru ca cei mai multi pornesc intr-acolo dupa un sejur petrecut la Londra, hotarati sa nu stea mai mult de o zi in micuta capitala a Scotiei, unul din cele mai populare tururi este Edinburgh Rail Day Trip.

Excursia dureaza, in medie, 16 ore si costa aproximativ 230 de dolari. Ea ofera insa peisaje dintre cele mai spectaculoase, iar traseul parcurs pe calea ferata este ideal pentru a le putea admira. Trenul porneste spre nord, trecand prin Midlands, o regiune vestita pentru canalele sale intortocheate, cochetele orase-piete si vechile mori datand din perioada Revolutiei Industriale. Partea cu adevarat interesanta incepe insa in statia din Edinburgh, unde turistul este asteptat de un autobuz special al agentiei, care va sta la dispozitia acestuia pe durata intregii zile. Vizitatorul isi poate face totusi singur programul, alegand locurile in care sa poposeasca, in ce punct sa urce din nou in mijlocul de transport, sau poate accepta sugestiile soferului pentru un traseu bine stabilit. La sfarsit, el este condus la gara, biletul de tren fiind deja achitat de catre agentie.

Un alt serviciu adesea contractat de straini este cu atat mai apreciat cu cat ofera posibilitatea unei lectii de istorie a Edinburgh-ului de la fata locului, facand parte in acelasi timp din categoria serviciilor low cost. Cu numai 15 dolari, cei interesati pot beneficia de o incursiune asistata, de o ora si jumatate, pe vestitul traseu Royal Mile. O plimbare relaxanta, la pas, pe strazile pietruite ale vechiului Edinburgh, caci asa se numeste centrul istoric al orasului, acompaniata de cele mai interesante explicatii si legende ale locului, este o experienta memorabila.

Pentru ca serviciile de tipul Hop On Hop Off sunt atat de apreciate de turistii care nu au rabdare sa stea prea mult pe bancheta unui autobuz, in Edinburgh asemenea tururi sunt disponibile  cu numai 20 de dolari. Este vorba despre 24 de autobuze special destinate acestei activitati, ale caror rute dureaza aproximativ o ora si care pleaca la intervale de 20 de minute. Un turist care detine un asemenea bilet poate cobori oricand si se poate urca in altul pe durata intregii zile. Edinburgh Castle este printre cele mai solicitate destinatii, dar si Holyrood Palace, Dynamic Earth sau Royal Mile sunt incluse.

Si totusi, niciun alt tur nu se compara cu cele menite sa introduca turistii in atmosfera plina de dramatism si mister a orasului cu cele mai multe legende despre fantome din intreaga lume. Totul se petrece in Orasul Vechi, unde ghizii ofera asa-numitele tururi istorice – plimbari de maxim doua ore prin locurile despre care se spune ca sunt legate de viata unor personaje sinistre ca cel de la baza romanului Jekyll and Hyde, Deacon Brodie. Totul pentru 9 lire.

Dar exista si tururi dramatice, cu personaje infiorator costumate, care apar in momentele cele mai surprinzatoare ale unor povestiri terifiante. Succesul acestor actiuni este si mai mare cand sunt desfasurate noaptea, la lumina lumanarilor sau focurilor.

Nu in ultimul rand, pentru cei care vor sa rezolve mai multe probleme dintr-o data, agentiile de turism ofera si permise valabile pana la trei zile, prin care posesorul beneficiaza, pe langa asistenta unui ghid, si de transport gratuit la aeroport, reduceri in magazinele de suveniruri si in restaurante, intrare gratuita la peste 30 de obiective turistice si chiar accesul in centre comerciale de petrecere a timpului liber.

La Edinburgh, cei mai multi turisti ajung complet dezorientati, dar pleaca mai mult decat incantati de tot ceea ce au experimentat, tururile speciale fiind unele dintre cele mai la indemana servicii.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid