window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Copenhaga

/Turul orasului Copenhaga

Turul orasului Copenhaga

Daca ati luat hotararea de a va imbarca intr-un avion Bucuresti-Copenhaga atunci este bine de stiut ce tururi de oras aveti la dispozitie pentru a descoperi cat mai multe lucruri despre unul dintre cele mai frumoase orase din intreaga Europa, locul unde trecutul si prezentul se imbina intr-un mod foarte lin.

 

Prima varianta pe care o aveti la indemana ar fi sa alegeti un tur al orasului cu unul din multele autocare etajate pe care Copenhaga le ofera. Cel mai important lucru care trebuie mentionat este faptul ca aveti posibilitatea de a cobori sau urca oricand doriti, iar plecarea se face de la Piata Primariei, situata in fata hotelului Palace. Plecarile au loc in fiecare zi la un interval de o jumatate de ora.

 

O alta modalitate la fel de interesanta ar fi sa faceti turul orasului Copenhaga urcandu-va intr-un vapor. Acest tur se desfasoara pe vechile canale si este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante atractii oferite de catre acest oras. Aceste vaporase circula prin vechiul oras, astfel ca o sa puteti admira multe din faimoasele atractii turistice.

 

In afara de aceste tururi cu autocarul sau cu vaporasul, turistii au la dispozitie sa aleaga unul dintre cele cateva tururi specializate. Cele generale au fost create pentru cei care doresc sa obtina o privire de ansamblu asupra orasului Copenhaga, insa daca  sunteti interesat de anumite lucruri si/sau locuri, este de recomandat sa alegeti un tur specializat. Poate cea mai buna recomandare pentru a afla cate ceva despre istoria orasului ar fi sa faceti un tur pe jos al atractiilor turistice regale. Pasionatii de jazz pot face Turul Jazzului in care o sa aflati mai multe detalii despre principalele locuri unde se poate asculta acest gen de muzica.

 

O alternativa la toate acestea ar fi turul Hamlet care este de fapt un mini tur al palatelor si castelelor din nordul Sjaelland. O sa incepeti acest tur de la castelul Frederiksborg  care a fost ridicat intre anii 1601 si 1625 de catre Christian al IV-lea. Dupa aceea, aveti posibilitatea de a admira Palatul Fredensborg care este rezidenta de vara a familiei regale, iar apoi cel mai important punct de atractie al intregului tur, reprezentat de catre castelul Kronborg. Acesta din urma a fost construit in perioada 1574-1585 pentru a proteja Danemarca, cat si pentru a colecta taxele de la navele care strabateau stramtoarea dintre Danemarca si Suedia. Cand va veti introarce in Copenhaga, autocarul o sa ruleze prin numeroase statiuni care sunt la moda, cat si zone rezidentiale exclusiviste de-a lungul coastei.

 

Daca inca nu sunteti siguri daca merita sa va imbarcati intr-un avion catre Copenhaga, atunci va oferim mai multe detalii despre Turul Viking care porneste printr-o vizita la muzeul Viking situat in Roskilde, iar apoi o sa treceti pe la mormantul vechi de 5000 de ani. Pranzul il veti lua in excentricul Svogerslev Kr, iar apoi o sa treceti prin zona rurala a tarii, catre catedrala Roskilde care a fost ridicata in stil Romanic, locul unde se afla cele 38 de morminte regale.

 

In functie de numarul de obiective turistice vizionate, un astfel de tur se intinde pe o perioada de cateva ore. Un exemplu ar fi turul cu autobuzul ce se intinde pe o perioada de doua ore si jumatate si care trece prin urmatoarele puncte de atractie: parcul de distractii Tivoli Gardens, fabrica de bere Carlsberg, Teatrul Regal Danez, Muzeul National, palatul de resedinta al familiei regale (Amalienborg), Fantana Gefion si nu in ultimul rand, Statuia Micutei Sirene.

 

Preturile pentru un tur variaza in functie de ce doriti sa vizitati, astfel daca doriti o privire de ansamblu asupra orasului cat si a porturilor, pregatiti-va sa platiti undeva pe la 30 de euro sau chiar si dublu pentru cei care isi doresc sa viziteze numeroasele castele din Copenhaga.

 

Daca vacanta din acest an a trecut deja, nu va ramane decat sa faceti pregatirile pentru perioada de concediu din 2012, incepand bineinteles prin a cauta cea mai buna oferta pentru un bilet de avion catre Copenhaga, iar apoi de cazare, in functie de perioada si bugetul pe care il aveti la dispozitie.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid