window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Budapesta

/Turul orasului Budapesta

Turul orasului Budapesta

In Budapesta sunt foarte multe obiective turistice si este posibil ca un sejur de o saptamana de exemplu sa se prelungeasca foarte mult din pura placere de a descoperi orasul in toate formele lui si cu toate atractiile sale. 

Ceea ce este recomandat, data fiind si marimea metropolei, este sa se recurga la un tur organizat al orasului. Tururile organizate in orase mari precum Budapesta nu mai sunt de mult lucruri iesite din comun si siteuri precum Cityrama.hu ofera liste extinse de tururi tematice precum DictaTour of Communism (tur ce are in atentie adevarata fata a comunismului maghiar si cum si unde s-a dezvoltat cel mai prolific) la un pret de 30 de euro / pers si dureaza 3 ore, Marele Tur al Orasului (care include cele mai importante obiective ale orasului) la 36 de euro / pers in 4.5 ore dar si tururi mai ieftine dar nu mai putin interesante precum Turul Parlamentului, care ofera ocazia vizitarii celei de-a doua cladiri a Parlamentului ca dimensiune din lume pentru numai 20 de euro de persoana dar si un tur de 2 ore al Budapestei pentru 25 de euro. Toate preturile sunt reduse cu 50 % pentru copii sub 12 ani ceea ce confera o atractie si un punct in plus pentru cei care au si copii. 

Un tur normal al orasului, fara experiente iesite din comun precum sarituri cu parapanta sau alte evenimente similare incepe de obicei cu Podul cu Lanturi peste care se traverseaza Dunarea spre Palatul Parlamentului unde acesta se poate vizita iar opulenta si bogatia se simt la ele acasa in interior si exterior, se continua cu Bastionul Pescarului dar si Biserica Matthias ambele oferind panorame de neuitat dupa care Citadela ( Dealul Gellert ) devine punct de interes oferind o panorama extinsa si extravaganta asupra intregului oras. Aici se  poate vizita Monumentul Libertatii cu frunza de palmier amplasata de sovietici in mainile statuii din varf dar se si pot pierde ore intregi admirand frumusetea orasului si a Dunarii ce curge necontenit. Toate ofertele de mai sus contin mai mult sau mai putin acest itinerariu. 

Un alt tip de tur poate avea sub lupa Bulevardul Andrassy ce ofera o experienta similara Champs-Elysee-ului, cu elita arhitecturii eclectice impreuna cu Cladirea Operei dar si numeroase fantani arteziene si statui unice. 

Ceea ce multi nu vor descoperi niciodata este faptul ca sub acest bulevard sta ascuns primul tren subteran din Europa si la mai mult de 125 de ani de la constructia sa inca mai deserveste acelasi scop. Totodata, in capatul bulevardului Andrassy se gaseste Piata Eroilor ce ofera o priveliste impresionanta a mandriei maghiare. In spatele Pietei Eroilor se afla trei obiective turistice in acelasi parc ce nu trebuie ratate: castelul de poveste Vajdahunyad, Gradina Zoologica din Budapesta si Baile Szechenyi renumite de multe secole pentru proprietatile lor benefice asupra organismului fapt pentru care locul beneficiaza de protectie Unesco. 

Ceea ce orice tur nu trebuie sa rateze este Marea Sinagoga ce este a doua ca marime din lume (dupa cea din New York), avand trei nave si conform traditiei iudaice are galerii separate pentru femei. Impreuna, navele si galeriile pot gazdui pana la 3.000 de credinciosi si reprezinta de asemenea un punct central al comunitatii evreiesti din infloritoarea Budapesta. Aici se pot vedea Documentare ale Holocaustului ?i centrul memorial evreiesc ce impreuna sunt un memento important si puternic al uneia dintre cele mai intunecate perioade din istoria europeana. 

Orice tur ar alege, calatorul nu va fi dezamagit Budapesta fiind un oras cu multe conotatii si obiective turistice, reale amintiri de istorie maghiara.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid