window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Barcelona

/Turul orasului Barcelona

Turul orasului Barcelona

Un oras ar trebui vizitat cu tot ceea ce are el de oferit de la muzee pana la parcuri. Nu numai cultura si istoria orasului trebuie cunoscuta si inteleasa, dar si modul de viata al locuitorilor si felul lor de-a fi.
 

Pentru a se deplasa rapid si usor in oras turistii ar trebui sa foloseasca metroul. Acest tip de transport este de doua feluri: metrou cu 5 linii si FCG, cu 2 linii in Barcelona si inca 4 linii ce merg in orasele invecinate. Pretul unei calatorii cu metroul este de aproximativ 1 euro.
 

In pauza dintre doua vizite la muzeu, turistii pot sa se relaxeze in unul dintre cele mai cunoscute parcuri ale orasului. Trei dintre ele sunt Parcul Guell, Parcul de la Ciudadella si Parcul Laberint. Primul a fost proiectat de Antoni Gaudi si este recunoscut UNESCO, fiind totodata si cel mai faimos parc al orasului. Totusi, de multe ori a fost subiectul unor critici extrem de acide, fiind considerat un parc expresionist de cosmar sau un parc de un modernism scandalos. Intrarea principala si scarile pun in evidenta in mod clar faptul ca Gaudi si-a lasat imaginatia sa zboare si a creat ceva unic. Parcul de la Ciutadella este situat in Barri Gotic si a fost la inceput o fortareata in forma de stea, iar apoi a ajuns sa fie inchisoare. Acum, Parcul de la Ciutadella este un parc public, care cuprinde multe palate tipice pentru arhitectura spaniola. Parcul Laberint a fost construit in anul 1791 pe mai multe niveluri, cu scari, pavilioane foarte ornamentate si balustrade. Aici se afla si multe statui ale unor figuri mitologice, care fac gradinile inca si mai frumoase.
 

Barcelona are multe muzee si galerii care merita sa fie vizitate de catre turisti. Muzeul National de Arta cuprinde lucrari ce apartin romantismului, dar si lucrari de arta moderna. Insasi cladirea muzeului este un testament al arhitecturii din anii 1920. Pentru cei interesati de arta contemporana, Muzeul de Arta Contemporana trebuie vizitat, caci colectia de lucrari este extrem de variata si larga. Alte locuri ce ar trebui vizitate pentru a afla mai multe despre istoria orasului sunt Centre de Cultura Contemporania de Barcelona si Centre d’Art Santa Monica.
 

Desi nu se bucura de aceeasi reputatie internationala ca teatrele din Madrid, spectacolul audio si vizual oferit de teatrele din Barcelona nu ar trebui subestimat. Teatrul Lliure, Teatrul Tivoli si Teatrul Poliorama sunt printre cele mai cunoscute teatre din Barcelona.
 

Una dintre cele mai importante sali de concerte din oras, Palau de la Musica Catalana, este considerata una dintre reprezentantele de marca ale modernismului. A fost construita intre anii 1905 si 1908 de catre arhitectul catalan Lluis Domenech i Montaner si este recunoscuta UNESCO. Aici au concertat unii dintre cei mai faimosi artisti ai lumii, printre care se numara Karajan, Chick Corea, Leonard Bernstein si Duke Ellington. Acestia au oferit locuitorilor Barcelonei nopti de neuitat petrecute in acorduri de muzica de cea mai buna calitate.
 

Centrul orasului vechi, Barri Gotic, gazduieste unele dintre cele mai impresionante exemple de arhitectura gotica. Catedrala Santa Eulalia este o dovada a elegantei si artei din secolul 13, iar Placa Reial este strada renumita pentru shopping din Portal de l’Angel.
 

O vacanta in Spania trebuie sa includa si ceva timp petrecut pe plaja. Cea mai cunoscuta plaja din Barcelona este Barceloneta, care se afla exact in fata centrului orasului, dar plaje ceva mai linistite pot sa fie gasite la nord de Port Vell.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid