window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul orasului Bangkok

/Turul orasului Bangkok

Turul orasului Bangkok

Bangkok este orasul culorilor, al gusturilor, aromelor de tot felul, este un loc de unde va va fi greu sa plecati. Dar ca sa experimentati aceste lucruri, trebuie sa apelati la cei mai buni organizatori de tururi in Bangkok. Conform parerii populare, tururile cele mai apreciate care se organizeaza pe teritoriul Bangkok-ului sunt tururi scurte, de doar cateva ore, in care se imbina istoria cu cultura, gastronomia cu arhitectura, muzica cu teatrul, gradinile cu complexurile comerciale si asa mai departe.

 

Printre cele mai populare tururi se afla si Siam Niramit, un tur de 5 ore care va va introduce in atmosfera Thailandei de altadata cu ajutorul dansatorilor si performerilor de pe scena din Siam Niramit. Acesta este un cartier al Bangkok-ului unde se gaseste si acest “teatru de revista” cum l-am putea numi. Acest teatru are cea mai mare scena din lume si descrie in trei acte cum a aparut Thailanda pe Pamant. Actul artistic prezinta de asemenea elemente ale religiei thailandeze, evident legata de zeitati si creaturi legendare.

 

Daca nu stiti cum arata o piata plutitoare, dar va doriti sa aflati, cel mai bine ar fi sa faceti turul Damnoen Saduak, care dureaza tot 5 ore si prezinta prima piata unde va veti face cumparaturile cu barca. “Magazinele” se afla pe niste scanduri, care plutesc pe un rau din Bangkok. Acestea sunt de fapt niste tarabe, care sunt protejate de ploaie de catre niste umbrele gigantice, asemanatoare cu cele folosite pe plaja sau la terase. Daca stiti sa manevrati o barca, puteti sa o inchiriati fara “sofer”, daca nu, va trebui sa platiti si serviciile unui localnic sa va plimbe de la un magazin la altul. Problema este ca nu prea aveti cum sa coborati din barca ca sa vedeti marfa negustorilor, decat in cazuri rare, ci va trebui sa negociati voi din barca si negustorul de pe acele scanduri plutitoare. Experienta este cu siguranta de neuitat.

 

Un alt tur care implica barcile este turul Ayutthaya. Turul este considerat o adevarata croaziera deoarece dureaza si mai mult (8 ore), dar si datorita faptului ca veti fi tratati ca intr-o croaziera in Marea Mediterana sau in Oceanul Pacific. Chiar daca nu veti beneficia de un transatlantic, ci doar de o barca, veti avea la dispozitie tot ce va doriti pentru o calatorie de cateva ore. Nu toate cele 8 ore se desfasoara pe apa. Se fac opriri dese pentru a vizita ruinele unui templu, ca si alte zone din Ayutthaya.

 

Daca tot am amintit templele din Bangkok, ar trebui sa mentionam si turul templului si al Marelui Palat. Acesta dureaza 3.3 ore. Bangkok are multe temple, dar acesta este cel mai frumos, poate si datorita faptului ca se afla in Marele Palat. Acest tur este obligatoriu pentru turistul din Bangkok deoarece il introduce in atmosfera thailandeza inca de la inceput. Cele mai interesante atractii turistice sunt prezente aici: Wat Pho, Wat Trimitr si Wat Benjabophit. In afara de vizitarea monumentelor si templelor, puteti sa va si relaxati in gradinile imperiale si sa admirati statuia de jad a lui Buddha.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid