window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Turul insulei Creta

/Turul insulei Creta

Turul insulei Creta

Insulele grecesti sunt de mult timp in topul destinatiilor de vacanta favorite ale romanilor, iar Creta este una dintre cele mai vizitate. Prezinta unele dintre cele mai frumoase si mai mirifice peisaje ce pot fi vazute in toata Grecia. Dar nu va pierdeti in peisaj deoarece Creta e mare. Este cea mai mare insula ce face parte din arhipelagul grecesc. Situata in sud, Creta are o marime aproximativa cu a Dobrogei, deci nu este genul de insula ce poate fi strabatuta in jumatate de zi de la un capat la altul.

 

Pentru un sejur de succes in Creta vei avea absoluta nevoie de un ghid, fara de care nu te vei putea descurca sa ajungi la toate obiectivele turistice (si toate merita vizitate). Ar fi o crima sa vizitezi Creta fara a intra in Palatul Knossos.

 

Un tur complet ar orasului poate ajunge la 60 euro dar merita fiecare banut. Unul dintre cele mai frecvente tururi este cel ce porneste din Amoudara. De aici se pot inchiria diferite masini si scutere, scuterele fiind modul preferat de transport al tuturor cretanilor.

 

Din Amoudara ne indreptam spre centrul Heraklionului unde se poate ajunge foarte usor atat cu masina cat si cu mijloacele de transport comun. De asemenea este locul unde ne intoarcem seara dupa o zi lunga de calatorit.

 

Dupa cum spuneam, vizitarea Cretei fara a intra in Palatul Knossos ar fi o mare pierdere. Knossos este faimoasa cetate minoica ce a fost descoperita de Sir Arthur Evans care a condus o intreaga expeditie avand la baza nimic altceva decat scrierile lui Homer in faimoasa opera Odiseea. Legenda spune ca palatul vicleanului rege Minos a fost ridicat de catre inventatorul Dedal si fiul sau Icar, si a fost menit pentru a inchide Minotaurul. Intrarea in labirint se face pe doua usi masive de fier care, se presupune ca ar fi tinut creatura in interiorul labirintului. Turul contine si o vizita a palatului. Inainte cetatea numara nu mai putin de 1200 de camere. Din fericire o parte mai sunt inca intacte, astfel incat, se poate vizita sala tronului, apartamentul reginei, chiar si coridorul care ducea catre labirint, marcat din loc in loc cu coarnele taurului sacru.

 

Vizita cu un ghid ce poate oferi un tur al palatului este recomandata deoarece ruinele nu mai pot spune la fel de mule povesti ca in secolul XIX cand a fost descoperit de Evans.

 

Knossos este plasat la o distanta de 5 km la est de orasul Heraklion. Accessul se face foarte usor cu autobuzul. Oricare din autobuzele catre Knossos are curse catre la intervale de 15-20 minute. Biletele ce pot fi cumparate de la sofer sunt in valoare de 1.3 Euro. Palatul poate fi vizitat in orice zi pe perioada: Mai-Octombrie intre orele 8:00 – 19:00, iar pe perioada: Noiembrie-Aprilie intre orele 8:00 – 17:00. Biletul este de 6 euro, iar intrarea este gratuita pentru toti studentii din UE.

 

Pentru putina relaxare la plaja, ne indreptam spre Malia si plaja Potamos. Pe drum se va putea observa indicatorul care duce la Agios Nikolaos unde se poate vizita biserica ce patroneaza intreaga insula. Un bilet catre Malia va costa 3.80 euro. Turul ne va purta mai intai prin zona veche a orasului apoi ne vom indrepta spre palatul din Malia unde legenda spune ca ar fi trait fratele regelui Minos, Sarpedon. Acest palat dateaza in aceleasi timpuri ca si cel din Knossos. Palatul din Malia poate fi vizitat pe timpul verii intre orele 8-19:30. Pretul unui bilet de intrare este de 4 Euro. Plaja principala din Malia este pozitionata chiar in centrul statiunii si este locatia principala pentru o bautura rece, distractie si muzica buna.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid