window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Tunis

/Tunis

Tunis

Tunis este cel mai mare oras si capitala tarii Tunisia. Desi orasul in sine este destul de mic si de compact, impanzit de atractii turistice, zona metropolitana este imensa si de abia asteapta sa fie explorata de toti cei care au ocazia sa ajunga aici. Tunis este, de fapt, impartit in doua, o parte fiind orasul nou, cunoscut drept ville nouvelle, din franceza, iar cealalta parte este orasul vechi, cunoscut si ca Medina. Medina este poate cea mai mare atractie turistice, unde mii de vizitatori vin pentru a observa frumusetile Tunisiei.

Drumul pana in Tunis este relativ usor, in special tinand cont de faptul ca se poate ajunge aici cu avionul. Aeroportul international din Tunis este la doar 8 kilometri de centrul orasului si se poate ajunge acolo cu un taxi. Unul din dezavantaje este ca trebuie sa fii siguri ca ai bani schimbati in dinari tunisieni. Legea tarii nu le permite turistilor sa foloseasca decat acesti bani, odata intrati in tara. Asadar, fii siguri ca iti schimbi banii inainte de a pleca de acasa, pentru a nu intampina nici un fel de problema legata de acest lucru. Chiar si asa, toate lucrurile sunt compensate de frumusetile pe care vei avea ocazia sa le vezi odata ajuns in Tunis.

Odata ajuns aici, vei avea ocazia sa te plimbi prin orase cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Spre exemplu, vei putea merge cu trenul, cu autobuzul sau chiar cu taxiul. Acestea nu sunt, insa, taxiuri normale, au 8 locuri si sunt cele mai populare vehicule cu care lumea circula in Tunisia. Tunis este un oras extrem de frumos si cu toate ca cele mai multe obiective turistice se afla in afara lui, continua sa fie una din atractiile principale ale tarii.

Desi majoritatea turistilor vin in Tunisia sa se bucure de soare, de plaja si de mare, exista si numerosi vizitatori dornici sa afle mai multe despre cultura si istoria acestei tari minunate. Sigur, majoritatea isi petrec timpul aici petrecand, simtindu-se bine, dar cei interesati cu adevarat sa experimenteze Tunisia din toate punctele de vedere, isi vor face timp sa viziteze si cele mai interesante obiective turistice.

Exista aici numeroase cladiri vechi, moschei si diferite alte puncte de atractie turistica. Si ca sa fii sigur ca mergi in locurile cele mai bune, poti rezerva un loc intr-unul din tururile orasului, propuse de numeroasele companii ce se ocupa de asa ceva. Un ghid turistic e mereu necesar, in special pentru cei care ajung intr-o tara ca Tunisia pentru prima oara. Si partea buna e ca nu trebuie sa cheltuiesti prea multi bani ca sa iti angajezi un ghid si ai sansa sa afli tot felul de lucruri interesante despre Tunis.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid