window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Tripoli

/Tripoli

Tripoli

Tripoli este cel mai mare oras si capitala tarii nord-africane Libia. Mai mult decat atat, Tripoli este principalul centru comercial din intreaga Africa de Nord, datorita iesirii sale la Marea Mediterana. Cu o populatie de peste 1.6 milioane de locuitori, Tripoli este una din minunatiile Libiei datorita numeroaselor atractii turistice impanzite pe toata suprafata orasului. De la muzee la cladiri antice, tot ce se gaseste in Tripoli are o alura aparte, iar istoria si cultura tarii sunt concentrate in acest oras.

Bazele orasului s-au pus inca din secolul al VII-lea i. Hr. de catre romani, cei care au numit orasul Oea. Ramasite ale unor cladiri construite atunci inca exista in Tripoli, iar cea mai importanta este, se pare, cupola lui Marcus Aurelius din centrul orasului. Mai mult decat atat, pe tot intinsul orasului, exista numeroase moschee si alte atractii turistice care ii aduc pe turisti in numar din ce in ce mai mare. Nimic nu se compara cu o zi petrecuta printre cele mai interesante locuri din oras. Pentru ca experienta sa fie unica si completa, turistii trebuie sa ia in considerare optiunea de a-si rezerva un loc intr-unul din numeroasele tururi ale orasului ce le sunt puse la dispozitie de catre firmele locale.

In afara de multitudinea de atractii turistice care ii ajuta pe turisti sa afle mai multe lucruri despre cultura si istoria orasului si a tarii, exista si numeroase centre de distractie, precum magazinele din centrul orasului. Desigur, pentru doamne si domnisoare, orice loc in care se pot plimba printre haine, chilipiruri si amintiri este un loc deosebit. Piata centrala din Tripoli are o multime de lucruri interesante de oferit, asa ca aici oricine poate gasi exact ceea cauta. In plus, exista si numeroase magazine „mai de fite” unde preturile sunt destul de pieperate. Chiar si asa, distractia cea mai mare este oferita de restaurantele cu specific local si de puburile sau localurile unde turistii pot asculta muzica buna.

In ceea ce priveste mancarea servita la restaurantele din Tripoli, trebuie sa stii ca este destul de buna si chiar ieftina, in comparatie cu standardele europene. Asadar, o masa copioasa se poate lua oricand in oras. Cea mai mare problema ar fi faptul ca majoritatea restaurantelor au specific arabesc si multi turisti s-ar putea sa nu agreeze astfel de mancare. Chiar si asa, se gaseste un loc unde se poate manca o pizza sau o farfurie de paste. Turistii trebuie sa tine cont, insa, ca Tripoli reprezinta o experienta noua, iar bucataria locala este delicioasa si ar trebui experimentata si ea, macar o data.

Pe scurt, Tripoli are destul de multe lucruri de oferit, dar poate cel mai interesant loc este acela care spune povestea unei natiuni. Piata Verde, in prezent numita Piata Martirilor, este una din cele mai emotionante locuri din oras, ce spune povestea tuturor celor care si-au dat viata pentru natiunea lor. Odata ajunsi in Tripoli, turistii nu vor putea rezista tentatiei de a afla cat mai multe lucruri despre istoria si cultura locuitorilor orasului.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid