window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Tokyo

/Tokyo

Tokyo

Tokyo este capitala Japoniei si cea mai populata metropola din lume. Este formata din 23 municipalitati si reprezinta una dintre cele 47 prefecturi ale Japoniei. Tokyo are in administrare si doua insule: Izu si Ogasawara. Pana in 1868, Tokyo a fost cunoscut ca Edo, un centru politic al Japoniei de atunci. Orasul a ramas centrul politic al Japoniei, numai ca in ziua de astazi joaca un rol important si pe plan economic, cultural, comercial, din punct de vedere al transporturilor si al turismului.

 

Cele mai importante atractii turistice ale orasului Tokyo sunt Akihabara, un district in care se pot gasi tot felul de gadget-uri si electronice, piata de peste Tsukiji, unde puteti degusta cel mai bun sushi din Japonia, pregatit chiar in fata dvs, gradina Koishikawa Korakuen, care se afla in imediata apropiere a Domului din Tokyo, Palatul Imperial, gradina Hama Rikyu, aflata langa zona de birouri Shiodome, Gradinile Imperiale, care in prezent se afla in zona unde a fost in trecut Castelul Edo si multe altele. Aceste atractii care au fost numite sunt doar in partea centrala a orasului. Daca mergeti spre vest, o sa puteti vizita Shibuya, Harajuku, Shinjuku, templul Meiji, spatiosul parc Shinjuku Gyoen si Parcul Yoyogi. In partea de nord, exista districtul cel mai apreciat din Tokyo, Asakusa, templul Senso-ji, tot din Asakusa, gradinile japoneze din Rikugien, Parcul Ueno, gradina botanica si cea mai colorata strada din Ueno, Ameyoko.

 

Tokyo are multe de oferit, relieful permitandu-i acest lucru. Nu este un oras aflat la o inaltime mare, sau in plin desert. Tokyo se afla langa golful cu acelasi nume si masoara cam 90 km de la est la vest si 25 km de la nord la sud. Cel mai inalt punct in Tokyo este de aproximativ 40 m. Tokyo se invecineaza cu prefecturile Chiba, Kanagawa, Yamanashi si Saitama. Spre deosebire de alte orase japoneze care au de asemenea municipalitati, exact ca si Tokyo, municipalitatile din Tokyo sunt separate intre ele, fiecare avand propriile reguli de guvernare, propriile autoritati locale si primari diferiti. Asadar aceste municipalitati sunt mai mult decat niste zone sau cartiere ale orasului Tokyo, datorita regulilor administrative. Municipalitatile din Tokyo sunt: Adachi, Arakawa, Bunkyo, Chiyoda, Chuo, Edogawa, Itabashi, Katsushika, Kita, Koto, Meguro, Minato, Nakano, Nerima, Ota, Setagaya, Shibuya, Shinagawa, Shinjuku, Suginami, Sumida, Taito si Toshima. Municipalitatile, la randul lor, sunt formate din orase si sate.

 

Tokyo este un oras al parcurilor, in 2008 facandu-se un raport care arata ca 36% din suprafata orasului este acoperita de parcuri. Cu toate acestea, japonezii continua sa investeasca in construirea de gradini, multe dintre acestea realizandu-se chiar pe cladiri inalte, deoarece zona de oras este deja supra-aglomerata cu foarte multe constructii si locuitori.

 

Japonia se afla intr-o zona de climat subtropical, cu umiditate ridicata. Cea mai calduroasa luna este august, iar cea mai friguroasa, ianuarie. In general, temperaturile variaza intre -10 si +30 grade Celsius. Din punct de vedere al precipitatiilor, in Tokyo ploua destul de des, insa nu se inregistreaza prea multa zapada. Cu toate acestea, poate fi foarte frig pe timp de iarna. Zona Tokyo este predispusa la vanturi mari si taifunuri.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid