window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Tenerife

/Tenerife

Tenerife

Tenerife este cea mai mare insula spaniola din arhipelagul Canare, situat in Oceanul Atlantic si este o destinatie de vacanta preferata de turisti din intreaga lume pentru minunatele si interminabilele plaje de 67 km si pentru clima incantatoare. Tenerife mai este cunoscuta ca “Insula eternei primaveri” intrucat se afla la latitudinea Desertului Sahara si se bucura de o clima temperata, si controlata adesea de vanturile alizee.

Tenerife este o insula de origine vulcanica, ce a luat nastere pe fundul Oceanului Atlantic, in urma cu 20-50 milioane de ani. Are o lungime de 80 km, o latime de 50 km si se bucura de un relief diversificat, cu munti de peste 2.700 metri, massive, vai si ravene, coaste si tuneluri vulcanice, pe o suprafata de 2.034,38 km².

Etimologic, Tenerife este compus din doua cuvinte, “Tene” (munte) si “ife” (alb), nume dat de bastinasii din insula “La Palma”. Capitala si resedinta de guvern a insulei este Santa Cruz de Tenerife, iar al doilea oras ca marime este San Cristóbal de La Laguna, care este, de asemenea, singurul oras din Canare declarat Patrimoniu al Umanitatii de catre UNESCO. Un alt obiectiv apartinand insulei si protejat de UNESCO, este Parcul National Teide (al doilea parc din lume ca numar de vizitatori), care se afla pe cel mai inalt munte vulcanic al Spaniei, Teide (3.718 m). In timpul iernii, varful muntelui este acoperit de zapada cateva saptamani, motiv pentru care romanii se raportau la aceasta insula ca la Nivaria (lat. zapada), timp in care plajele din partea sudica se scalda in temperaturi de 25-28 grade. 

Populatia este de aproximativ 1 milion de locuitori, circa 43% din populatia totala a insulelor Canare, iar veniturile provin din turism, agricultura si comert. De asemenea, pe insula se cultiva in cantitati mari: banane, rosii si tutun, insa cea mai cunoscuta este cultura de vinuri.

Desi pare greu de crezut, locuitorii insulelor sunt niste oameni traditionalisti, care tin foarte mult la sarbatorile locale, ce au teme religioase si tin minim 3 zile. In aceasta perioada cu totii se imbraca in haine traditionale si gatesc mancaruri specifice. Turistii participa si ei la sarbatori sau la festivaluri ce tin din februarie pana in martie, iar unii dintre ei merg in Tenerife special pentru Carnaval, cea mai vestita sarbatoare.  

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid