window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Santo Domingo

/Santo Domingo

Santo Domingo

Santo Domingo este inima Republicii Dominicane in ceea ce priveste comertul, transporturile, turismul, industria si economia in general. Este un oras care pastreaza traditiile si caruia nu ii este frica sa adopte noul, fara a-l lasa sa acapareze obiceiurile vechi de ani de zile. Spre exemplu, chiar daca unele zone ale orasului sunt in viteza a cincea, altele se misca incet catre rezultatul final. Acest lucru nu inseamna ca acestea din urma sunt lipsite de calitate, ci doar ca se consuma mai mult timp in realizarea lor si ne referim acum la produsele handmade, la deliciile culinare, obiectele artizanale, obiecte de dimensiuni mici, ca de exemplu ceasurile sau bijuteriile dar si obiecte de dimensiuni mari, care necesita o inspectie aprofundata.

Santo Domingo are o populatie de peste 2.9 milioane de locuitori. Atmosfera din oras este destul de vibranta pentru ceea ce se asteapta majoritatea turistilor, care isi imagineaza ca dominicanii se relaxeaza in mare parte la soare cu un cocktail in mana. Traficul este haotic, ritmuri de merengue si bachata se aud aproape la fiecare colt de strada, poti vedea oameni de afaceri grabiti spre serviciu, copii mergand la scoala si asa mai departe. Santo Domingo este ca orice alt oras din lume; ceea ce il diferentiaza de toate celelalte orase este faptul ca se afla in Caraibe si acest lucru ii ridica foarte mult valoarea.

In inima orasului, se afla zona coloniala, care aduce aminte tuturor ca Santo Domingo a fost un timp colonie engleza, iar in mijlocul acestei zone, se afla parcul Colon. Langa acest parc, se gaseste una dintre cele mai vechi biserici din Lumea Noua, iar la distanta de un bloc de aceasta biserica, se gaseste cea mai veche strada din Lumea Noua. Sa mai spunem si ca pe aceasta strada se afla cea mai veche cladire(care inca arata foarte bine) construita de europeni, si care era menita sa fie o fortareata? Toate locurile din San Domingo au legatura cu trecutul. Chiar daca unele locuri au fost restaurate sau altele au fost construite de curand, trecutul nu poate fi uitat. Zonele cu restaurante din oras pastreaza inca aroma vremurilor apuse, iar cele construite in perioada actuala s-au inspirat de la marii arhitecti ai cladirilor coloniale.

Daca tot am mentionat zona coloniala, trebuie sa spunem si ca in aceasta zona, in afara de arhitectura fabuloasa a constructiilor, se gasesc si foarte multe bancomate. Turistii isi pot folosi cardurile emise de banci din tarile de origine la aceste bancomate, deoarece acestea nu au probleme in a lucra cu carduri straine. Bancile care au sedii si ATM-uri in Santo Domingo sunt: Banco Popular, Banco Progreso, Banco de Reservas si Scotiabank.

In privinta sigurantei pe strazi, Santo Domingo este cunoscut ca un oras al hotilor de buzunare, asadar ai grija sa nu iti tii telefonul sau portofelul in buzunar. Doamnele isi pot tine obiectele personale cel mai bine intr-o geanta, iar domnii, intr-o borseta. Aceste furturi au loc cel mai des in autobuze si cluburi.

Santo Domingo se afla la tropice, asadar beneficiaza de o clima favorabila activitatilor pe plaja si celor marine. Decembrie si ianuarie sunt lunile cu temperaturile cele mai joase, iar iulie si august, cu temperaturile cele mai ridicate. Conform clasificarii Koppen, Santo Domingo este incadrat in grupa de tari cu clima tropical-musonica. Ca multe alte regiuni din Caraibe, si aici pot avea loc uragane, de aceea este important sa afli prognoza din zona inainte de a pleca in vacanta.

 

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid