Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r56264gotr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Restaurantul Cal Pep - GoTravel

Restaurantul Cal Pep

/Restaurantul Cal Pep

Restaurantul Cal Pep

Barcelona are foarte multe de oferit vizitatorilor sai si nu numai in ceea ce priveste obiectivele turistice, ci si din punct de vedere al mancarurilor deosebite. Totusi, multe dintre restaurantele cu specific catalan au preturi piperate, asa ca daca intentionezi sa iti pastrezi cea mai mare parte a banilor pentru a vizita orasul, restaurantele trebuie alese cu mare grija.

Multe dintre pliantele ce pot fi cumparate de turisti contin liste cu restaurante si cafenele ce practica preturi acceptabile, asa ca este de dorit sa le consulti inainte de a decide locul unde vei servi masa.

De obicei, micul dejun nu este considerat o masa importanta, iar locuitorii Barcelonei se opresc la un bar in drum spre serviciu pentru a o servi. Cea mai importanta masa este pranzul si este servita intre ora 14 si 16, in timp ce masa de seara de obicei nu se serveste inainte de ora 21, dar nici dupa ora 23.30, cand majoritatea restaurantelor inchid bucatariile. Una dintre mancarurile traditionale, care poate inlocui o masa completa sau poate sa reprezinte o gustare, este tapas. Este un fel de mancare cu un gust exceptional, care este format din aperitive si care din fericire are si un pret rezonabil. Este un lucru foarte obisnuit pentru un bar sau un restaurant mic sa aiba intre 8 si 12 tipuri de tapas in permanenta.

Insa in cazul in care doresti sa optezi pentru o masa la restaurant, meniul zilei este cea mai buna varianta. De obicei, sunt servite trei feluri de mancare si o bautura, iar preturile variaza de la 6 euro pana la 25 euro, in functie de loc. In multe locuri se poate alege un asa-zis “plato combinado”, care este chiar mai simplu decat meniul zilei, fiind format dintr-un singur fel de mancare. Practic, se incearca o combinatie intre carne si trei tipuri de legume, insa din punct de vedere culinar nu are prea multe de oferit. Singurele puncte tari ale acestui tip de mancare sunt pretul foarte scazut si faptul ca poate sa tina loc de o masa completa.

Bineinteles, in cazul in care doresti sa servesti masa “a la cart”, comandand felurile dorite din lista lunga pusa la dispozitie de restaurant, calitatea va fi superioara, dar si suma platita va fi mult mai mare. De obicei, se incepe cu servirea unor salate, numite amanides/ensaladas, iar apoi  urmeaza supele (sopes/sopas) si antreurile entremesos/entermeses. Acestea pot fi simple, constand intr-o combinatie de carne, branza si masline, dar pot sa ajunga sa fie la fel de consistente ca o masa propriu-zisa. Apoi, catalanii comanda un prim si apoi chiar si al doilea fel principal. De obicei, cel de-al doilea fel de mancare nu contine si legume, acestea trebuind sa fie comandate separat. In restaurantele care nu sunt considerate selecte se servesc de obicei deserturi simple cum ar fi fructe, tarta cu fructe sau inghetata. Insa pentru un adevarat festin culinar trebuie incercata crema catalana, o specialitate locala cu un gust senzational.

 

Bucataria catalana este unica si este recunoscuta pentru felurile sale deosebite de mancare, ce sunt unele dintre cele mai apreciate ale bucatariei spaniole. Combinatii deosebite impresioneaza turistii, care nu sunt obisnuiti sa intalneasca de exemplu peste si nuci, carne de pasare si fructe sau fructe de mare si carne in acelasi fel de mancare.

Esenta bucatariei catalane sta in sosurile speciale care se servesc impreuna cu diferite tipuri de carne. Exista cinci feluri principale de sosuri: sofregit (contine ceapa, usturoi si rosii), samfaina (are la baza sosul sofregit la care se adauga piper rosu si vinete sau dovlecei), picata (contine migdale combinate cu usturoi, patrunjel, alune de padure si uneori pesmet), allioli (o combinatie de usturoi pudra si ulei de masline, uneori si cu galbenusuri de ou, pentru a obtine un fel de maioneza) si romesco (un dressing pentru carne, dar si pentru salate, facut cu migdale, rosii, ulei de masline, usturoi si otet).

By |2018-09-12T13:19:41+03:00September 12th, 2018|Restaurant|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid