window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Republica Dominicana

/Republica Dominicana

Republica Dominicana

Republica Dominicana este una dintre acele tari in care exista o diferenta frapanta intre clasa bogata si cea saraca, iar acest lucru se rasfrange si asupra aspectului cladirilor din oras(unele impunatoare, altele niste cocioabe), asupra stilului vestimentar(oameni imbracati numai cu brand-uri celebre sau dimpotriva, cersetori invesmantati in carpe), a masinilor(unele extrem de scumpe, altele foarte vechi si poluante) si asupra intregii existente a oamenilor.

Dar diferentele nu tin numai de oameni si de nivelul material al acestora, ci si de relief. Se pare ca natura a facut ca acest loc sa fie unul al contrastelor inca de la aparitia sa. In Republica Dominicana exista si cel mai inalt varf montan din Caraibe, dar si adancimea cea mai mare a marii.

Capitala Republicii Dominicane este Santo Domingo, oras caracterizat ca fiind un fel de New York pentru americani, chiar daca New York-ul nu este capitala de stat. Comparatia dintre aceste doua mari orase se refera la ceea ce au ambele de oferit vizitatorilor, si anume un amestec interesant de culturi si civilizatii, care au faurit ambele tari deopotriva. Capitala acestei republici este motorul economiei si zona care pompeaza resurse financiare in toate zonele sarace ale tarii.

Care este cel mai bun moment cand se poate vizita Republica Dominicana? Ei bine, temperaturile din aceasta tara nu variaza foarte mult de la un anotimp la altul, fiind in jur de 28°C. Din punct de vedere al climei, cel mai bine este sa eviti perioada august-septembrie, deoarece atunci au loc cele mai multe uragane. De altfel, este recomandat sa citesti prognoza meteo pe urmatoarea perioada inainte sa pleci intr-o vacanta asa de indepartata. Perioadele preferate de turisti sunt intre decembrie si februarie si in luna iulie.

Februarie este o luna plina in Republica Dominicana, deoarece atunci are loc festivalul de la Samana si de asemenea se pot admira balenele cel mai bine in aceasta perioada. Noiembrie este iarasi o luna buna pentru Republica Dominicana, doar ca nu exista nici balene in aceasta perioada, care sa ofere spectacole gratuite turistilor aflati pe vaporase de croaziera si nici festivalul de la Samana; totusi, exista ceva care atrage atentia turistilor si anume campionatul de baseball.

Moneda utilizata in Republica Dominicana este peso, care este recunoscut prin simbolul RD$. Turistii pot scoate moneda nationala direct de la bancomate, chiar daca au carduri emise de alte banci, nu de cele originare din RD. Bancile care lucreaza foarte bine cu clienti straini sunt: Banco de Reservas, Banco Progreso, Banco Popular, Banco Leon si Scotiabank. La magazine este mai bine sa platesti cash, deoarece majoritatea taxeaza un procent de 16% din valoarea cumparaturilor, cand platesti cu cardul.

In Republica Dominicana, este posibil sa te confrunti cu bunuri furate, chiar din camerele de hotel. Ca o masura de precautie, nu lasa bunuri de valoare sau bani la vedere, nici cand iesi pentru 5 minute din camera. Aceste inconveniente sunt intalnite in multe hoteluri, asa ca nu se poate spune ca sunt caracteristice doar acestei tari.

In Republica Dominicana se pot distra si cei care cauta aventuri caraibiene(Samana, Cabarete, coasta de nord a tarii), dar si cei carora le surade o experienta montana in aceasta locatie(Jarabacao si Constanza, zone in care costumele de baie se pun in cui si unde oamenii poarta pulovere).

By |2018-09-12T13:20:36+03:00September 12th, 2018|Tara|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid