window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Quito

/Quito

Quito

Quito este capitala Ecuadorului si este cea mai apropiata capitala de Ecuator din lume. De asemenea, este a doua capitala din lume ca altitudine, fiind situata la 2850 m, la poalele vulcanului Pichincha. 

Quito este un oras cu o istorie sangeroasa, intrucat dupa cucerirea Imperiului Inca, intregul oras a fost distrus din temelii, insa a fost reconstruit in 1534 de un grup de conquistadori condus de Sebastian Belalcazar. Centrul istoric a intrat in patrimoniul UNESCO, fiind declarat unul dintre cele mai ilustrative exemple de arta coloniala din America si cel mai mare, intinzandu-se pe 320 ha. Aici sunt adapostite biserici si capele inedite, manastiri si piete coloniale, muzee, cladiri si arhitecturi republicane ce reprezinta fidel secolul al XX-lea. 

Desi este o capitala amenintata de un vulcan activ, Quito are o populatie de 1,397,698 de locuitori si se bucura de un val mare de turisti anual. Orasul a fost cunoscut de-a lungul timpului drept “San Francisco de Quito”, nume dat de Diego del Almagro in 1534, pentru ca mai apoi, in 1556 sa fie numit “Nobilul si Loialul Oras San Francisco de Quito”, astazi fiind cunoscut si drept Lumina Americii (Luz de America).

Orasul este impartit in mai multe zone de interes, punctul de maxima importanta fiind dealul el Panecillo, a carui altitudine atinge 3016 m deasupra nivelului marii. Importanta acestuia e data de faptul ca el marcheaza impartirea intre sudul si centrul orasului, pastrand mostenirea incasilor, o cisterna de dimensiuni mari, “Olla del Panecillo”, folosita pentru irigarea recoltelor. Partea de nord, insa, este modernizata si preferata de turistii din intreaga lume, beneficiind si de un aeroport.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid