window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Parcul Zoo Lincoln

/Parcul Zoo Lincoln

Parcul Zoo Lincoln

Cand vine vorba de vizitarea unui oras, pur si simplu nu te poti opri la o singura atractie turistica. In general, cei care viziteaza tari indepartate, merg acolo doar pentru o saptamana sau doua si din pacate nu au timp sa vada tot ceea ce ar trebui.

 

Tocmai de aceea am ales pentru cei care doresc sa viziteze Chicago una dintre cele mai populare atractii pentru toate varstele si pentru toate buzunarele. Este vorba despre Parcul Zoo Lincoln sau Lincoln Park Zoo, cum ii spun americanii.

 

Aceasta gradina zoologica este una dintre cele mai frumoase din SUA si nu numai pentru ca prezinta exemplare rare de animale din cele mai greu accesibile locuri de pe Pamant, dar si pentru arhitectura sa. Va recomandam cu tarie sa va programati o intreaga zi pentru vizitarea gradinii, deoarece sunt foarte multe lucruri de vazut, dar si pentru ca nu toate animalele se pot vedea la aceeasi ora. Anumite animale ies numai pe timp de noapte sau se pot vedea numai cand mananca, si anume la o anumite ora, deci trebuie sa petreceti acolo destul de multe ore. Daca aveti copii, probabil ca acestia vor fi cei mai fericiti.

 

Nu este deloc greu sa te pierzi in imensitatea acestei gradini si sa uiti notiunea timpului, mai ales intr-o zona atat de frumoasa, care aminteste parca de serenitatea gradinilor japoneze. Gradina este plasata chiar in oras, nu la iesire, dar cu toate acestea zgomotul orasului nu se aude din cauza zidurilor care despart gradina de agitatia din Chicago.

 

Parcul Zoo Lincoln este deschis 365 zile pe an. Intrarea este gratuita. Se poate ajunge aici cu autobuzul, cu taxiul, masina personala. Daca mergeti cu masina dvs in schimb trebuie sa luati in calcul pretul parcarii. In SUA, parcarea se poate taxa chiar si pentru cateva minute de stationat si anume: pentru mai mult de 30 minute, dar pana in 3 ore – $17, intre 3 si 4 ore – $19, intre 4 si 5 ore – $30 si peste 5 ore, $35. Parcul Zoo este deschis in fiecare zi intre 9 si 18, cu exceptia fermei, unde copiii pot intalni animale domestice, care se poate vizita intre 10 si 17. In zilele memoriale, in zilele de sarbatoare nationala, dar si de Ziua Muncii, programul se prelungeste pana la 19, si in cazul fermei, pana la 18:30.

 

Animalele care se afla in aceasta gradina zoologica sunt ambasadori ai vietii salbatice din junglele lumii, din padurile ei tropicale, de la Polul Nord, din savane, dar si stepe, altfel spus, de pe tot globul. Habitatele animalelor in aceasta gradina au fost gandite de cercetatori astfel incat acestea sa nu simta ca sunt in captivitate si sa-si desfasoare viata in mod normal. Animalele sunt impartite in 4 mari grupe: mamifere, pasari, reptile si amfibieni. La capitolul Mamifere intalnim: leul african, alpaca, tigrul Amur, leopardul, vidra, camila bactriana, ursul brun, maimute, cimpanzei, tamarinul de bumbac, soareci, capre, rinoceri, lincsi. Ca si pasari, gradina adaposteste: vulturi, mynahul de Bali, berze, papagali, flamingo, gaste egiptene, bufnite, aracari, ciocanitoare, gaini si altele. La reptile, avem sarpele cu clopotei specific Insulei Aruba, soparle din Insulele Caiman, boa, crocodili, testoase, soparle europene, mexicane, serpi diversi. Ca si amfibieni: broasca raioasa, broasca cu venin, broasca orientala si altele de acest gen.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid