window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Parcul Tivoli Gardens

/Parcul Tivoli Gardens

Parcul Tivoli Gardens

Danemarca reprezinta o destinatie populara in randul turistilor nu numai datoria faptului ca exista un numar foarte mare de kilometri de plaja sau de castele care au o incarcatura istorica foarte mare, ci si datorita multor obiective turistice care an de an sunt vizitate de catre cei care isi aleg sa isi petreaca vacanta in aceasta tara. Acest lucru este valabil si in cazul romanilor, multi alegand sa se urce intr-un avion Bucuresti-Copenhaga pentru a vizita cateva, daca nu chiar toate obiectivele turistice pe care acest oras le pune la dispozitia turistilor de pretutindeni.

 

In Copenhaga sunt multe de vazut, unul din punctele de atractie principale fiind parcul de distractii Tivoli Gardens situat chiar in centrul orasului, la urmatoarea adresa: Vesterbrogade 3, 1630 Copenhagen V. Acest parc se intinde pe o suprafata de 82.717 mp si este unul mai special, oferind in jur de 25 de obiective distractive si surprinzatoare, cat si peste 400.000 de flori sau mai bine de 110.000 de felinare care pe timpul iernii lumineaza impreuna cu milioanele de becuri multicolore. Parcul are un program cultural si muzical select, laolalta cu niste gradini foarte specatculoase, adresandu-se turistilor de toate varstele.

 

A fost deschis in secolul XIX, mai exact in anul 1843, fiind descris ca o „gradina a placerilor”, avand numeroase cladiri construite in stil exotic, un bazar, sala de concerte, teatru, numeroase cafenele si restaurante, amenajari distractive pentru copii si o scena creata special pentru concerte. Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Europa si in acelasi timp unul dintre foarte putinele parcuri localizate chiar in centrul unui oras.

 

Tivoli Gardens este mai mult decat un parc de distractii, acesta reprezentand un important obiectiv muzical si cultural, fiind locul unde se desfasoara numeroase dansuri traditionale si spectacole, de balet, simfonice, circ, tir, pantomima, cat si concerte de jazz, rock si superbe focuri de artificii. Conform datelor furnizate de catre un portal turistic din Danemarca, acest parc este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din aceasta tara.

 

Daca inca nu sunteti convinsi sa urcati in primul avion Bucuresti-Copenhaga pe care il gasiti, atunci puteti astepta pana in preajma sarbatorilor de iarna deoarece atunci are loc Piata de Craciun care are tematica „iarna la nordici”. Ce veti putea gasi atunci este un palat de clestar ce aminteste de acela din „1001 de nopti”, spectacole de papusi, beculete multicolore, multe ornamente de Craciun, cat si un lac in mijlocul caruia o sa puteti admira un vas luminat feeric, acesta continand casute, un pub si magazine de sezon.

 

In 1874 s-a construit in stil chinezesc Teatrul de Pantomima care are o scena acoperita, insa veti putea viziona spectacolele in aer liber.

 

Daca doriti  sa vedeti care este cel mai mare roller coaster din intreaga tara, la parcul de distractii Tivoli Gardens din Copenhaga aveti posibilitatea de a va urca in Demon. O alta varianta ar fi sa va urcati in Graviti Tower care este un turn ce masoara o inaltime de 5 metrii, locul unde tursitii sunt aruncati spre varf. Una dintre cele mai interesante si populare atractii ar fi roller coasterul din lemn denumit Mountain Track. Aici veti putea gasi un alt roller coaster, denumit Bumerang, care este cel mai mare din Scandinavia, avand o inaltime de 40 de metrii.

 

In ceea ce priveste intrarea in acest parc de distractii, biletul costa intre 11 si 17 euro (in week-end, dupa ora 8 seara) si 6 euro pentru copii. Este bine de stiut ca puteti achizitiona tichete speciale create pentru intregul sezon sau pentru grupuri.

 

Aveti la dispozitie numeroase solutii in ceea ce priveste un avion catre Copenhaga, iar agentiile de voiaj se straduiesc sa scoate oferte care mai de care mai tentante pentru a atrage clientii. Nu ramane decat sa consultati ofertele acestora pentru a alege-o pe cea mai buna dintre ele, in functie de perioada in care puteti sa plecati si bineinteles de bugetul de care dispuneti.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid