window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Oslo

/Oslo

Oslo

Situata in capul fiordului Oslo, orasul ce poarta acelasi nume este capitala Norvegiei pe teritoriul caruia se afla nu mai putin de 40 de insule si 343 de lacuri. Cea mai mare insula este Malmaya, in timp ce cel mai mare lac este Maridalsvannet. Poate fi considerat ca un adevarat oras al contrastelor, daca este sa luam in calcul Peninsula Scandinavica unde sunt restaurante de lux si hoteluri foarte scumpe, in timp ce totodata intalnim si locuri cat se poate de salbatice.

 

Cel mai mare oras din tara, Oslo este considerat ca fiind un veritabil centru cultural, economic si stiintific al Norvegiei, totodata fiind si un nod de transport si comunicatii. Printre cele mai importante si mai mari porturi din Europa este si cel al acestui oras, fiind sediul central al 850 de companii ce au peste 8500 de angajati. In zona metropolitana a acestuia traiesc aproximativ 1,4 milioane de suflete din care 26% (152,000) sunt imigranti. Este de asemenea unul dintre orasele cu cea mai rapida crestere de pe batranul continent, avand o rata anuala de 2%.

 

In ceea ce priveste clima intalnita in acest oras, aceasta este de tip continental umed. Lungimea unei zile variaza de la 18 ore in perioada mijlocului verii la doar 6 ore in mijlocul iernii, asta datorita pozitionarii sale nordice. Desi se afla in aceasta pozitie, clima este relativ blanda pe parcursul intregului an si asta datorita Curentului Golfului. Pe timp de vara, temperaturile maxime se situeaza intre 20 si 22 grade Celsius si minimele undeva pe la 12 grade. Iarna, mercurul din termometre sta undeva intre -7 si -1 grad Celsius.

 

Daca va cazati la un hotel in Oslo iarna, e bine de stiut ca unul dintre cele mai populare atractii turistice este pationarul artificial care este disponibil doar pe timpul sezonului rece. Il puteti gasi in vecinatatea Teatrului National si a Universitatii. In centrul orasului Oslo regasim primaria care se afla langa strada principala si reuseste sa ofere o priveliste nemaipomenita a fiordului Oslo, dominat de fel si fel de tipuri de ambarcatiuni, feriboturi, vase de croaziera cat si vase de pescuit.

 

Avand in vedere numarul destul de mare de muzee, biserici si parcuri, orasul Premiului Nobel necesita cel putin trei zile pentru a descoperi cele mai importante atractii turistice. Printre cele mai cunoscute amintim Muzeul Vigeland situat in Parcul Frogner cat si Galeriile Nationale unde aveti posibilitatea de a admira numeroasele capodopere semnate de catre artistii norvegieni. Noi va recomandam un sejur in Oslo care sa se intinda pe cel putin 5-6 zile pentru a va putea bucura din plin de frumusetile acestui oras, ce in urma cu cativa ani a fost cel mai scump din lume, ramanand si in zilele noastre o destinatie destul de costisitoare.

 

Pasionatii de sporturi de iarna pot sa-si achizitioneste linistiti biletul de avion catre Oslo, fiind un oras ce dispune de sute de kilometrii pentru traseele de schi, cat si opt partii alpine. In partea de vest a orasului regasim trambulina de schi Holmen ce ofera o superba vedere panoramica asupra capitalei Norvegiei. Tot aici se afla si cel mai vechi muzeu de schi din intreaga lume, muzeu deschis inca din anul 1923.

 

In functie de perioada in care doriti sa achizitionati biletul de avion catre Oslo, exista mai multe evenimente organizate aici. De exemplu, in fiecare an pe 1 februarie se sarbatoreste Ziua Nationala a poporului sami. In acea zi, Muzeul Norvegian de Istorie si Cultura organizeaza o serie de activitati si festivitati pentru intreaga familie, cei care participa avand sansa de a degusta bunataturi precum carnea de ren. In noiembrie are loc Oslo World Music Festival, poate cel mai important eveniment organizat in acest oras, reunind muzicieni de pe tot mapamondul.

 

Pe 4 decembrie se organizeaza Marele Targ Anual de Craciun la mai sus amintitul Muzeu Norvegian de Istorie si Cultura, locul unde sunt expuse peste o suta de tarabe care sunt construite in stil vechi. Nu in ultimul rand, pe 10 decembrie in aceeasi luna are loc decernarea de catre Institutul Norvegian Nobel a Premiului Nobel pentru Pace.

By |2018-09-09T22:25:04+03:00September 9th, 2018|Destinatie|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid