window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Lyon

/Obiective turistice in Lyon

Obiective turistice in Lyon

Lyon a fost fondat de romani, iar astazi conserva inca numeroase zone de interes istoric, recunoscute ca parte a patrimoniului cultural UNESCO. Desi nu are vreun simbol recunocut la nivel global cum este Turnul Eiffel din Paris, in Lyon exista numeroase locuri de un farmec aparte care se infatiseaza turistilor ca bucati rupte din alta lume. Poate tot acest farmec se trage din faptul ca Lyon este situat intre raurile Ron si Saone, in sud-vestul Frantei si a devenit de-a lungul timpului a doua zona metropolitana ca marime, dupa Paris.

Peninsula Presqu`lle gazduieste de fapt partea principala a orasului, unde se afla cele mai importante cladiri guvernamentale si muzee. Pe langa restaurante, bistrouri si cafenele, in Lyon se mai gasesc trei parcuri de mari dimensiuni, 30 de muzee si nenumarate monumente istorice. Printre obiectivele considerate principale atractii turistice se numara Opereta Nationala Lyon, Muzeul Istoric Lyon si Muzeul International de Marionete, Aquarium du Grand Lyon , Bazilica Notre Dame de Fourvière, Catedrala Sfantul Ioan, Centre d’Histoire de la Résistance et de la Déportation, Fourvière, Fresque des Lyonnais , Mur des Canuts , Musée de l’Automobile Henri Malartre , Musée des Confluences  si Musée Lumière. Lista este mult mai lunga si cuprinde parcuri si palate de o admirabila maretie. La fel ca in Paris, turistii care aleg sa viziteze Lyonul trebuie sa fie informati dinainte despre multitudinea acestor obiective turistice, pentru ca orasul este foarte mare, iar atractiile turistice sunt raspandite aproape in fiecare colt al orasului.

In Lyon sunt de fapt 427 de hectare de patrimoniu  împartite de Coline Fourvière si tinuturile antice, Vechiul Lyon, Colina Croix- Rousse si Presqu’île, peninsula care ascunde cum am mai spus partea principala a orasului. In aceasta peninsula se regasesc doua piete: Bellecour, a patra piata ca marime a Frantei si piata Terreaux, piata în care a fost decapitat marchizul  Cinq-Mars. Si tot Presqu’île este locul unde se afla si poate fi studiata celebra ghilotina folosita in timpul Revolutiei Franceze.

Unul dintre cele mai vechi monumente din Lyon este Le Théâtre Antique de Fourvière, aflat in regiunea cu acelasi nume. In urma cu 2 milenii, romanii au construit orasul Lugdunum pe panta Fourvière-ului, cunoscut si ca dealul rugaciunilor. Astazi locul este adesea frecventat de credinciosii care vin sa se inchine la bazilica de acolo. Locul este situat la confluenta celor doua rauri care brazdeaza orasul si este accesibil pe jos sau cu furnicularul. Acesta pleaca din Piata Edouard Comette iar pentru a-l folosi este nevoie de achizitionarea unui bilet dus-intors. Teatrul care se afla in  Fourvière are o capacitate de aproximativ 10 mii de locuri. An de aici pe acest deal in  Le Théâtre Antique de Fourvière are loc festivalul de muzica. Si cum in apropiere se afla si L’Odèon Antique (Odeonul Antic) zona este recunoscuta pentru evenimentele artistice pe care le gazduieste anual.

De numele orasului Lyon este legata si ascensiunea si dezvoltarea cinematografiei. Cei care vor sa descopere cum a luat nastere cea de-a saptea arta pot face o oprire la Musée Lumière, situat la 3 km sud de Piata Bellecour, de-alungul raului Gambetta. In acest spatiu sunt prezentate inceputurile glorioase ale cinematografiei. Muzeul este situat in incinta casei Art Nouveau (1899-1902) ce a apartinut celebrului Antoine Lumière. El a fost cel care a dat nastere cinematografiei. Alaturi de familie, mai precis de baietii sai, Auguste si Louis,  Antoine Lumière a surprins, in 1895, primele imagini filmate din lume. Evenimentul s-a petrecut chiar in una din fabricile lor din Lyon

In afara de monumente si alte vestigii sau constructii impresionate, in Lyon, la fel ca si in capitala Frantei, o simpla plimbare pe stradutele vechi, cu aerul boem de altadata este suficienta pentru o dupa-amiaza de relaxare. Dar atentie la temperaturi. Cele mai calde perioade sunt lunile mai, iunie si iulie, iar temperatura medie anuala este de 11ºC. De aceea turismul in Lyon s-a adaptat foarte bine si la lunile de iarna, cand fulgii de zapada acopera ca intr-o poveste istoria atat de incarcata a orasului.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid