window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Zakynthos

/Obiective turistice in Zakynthos

Obiective turistice in Zakynthos

Turistii care doresc sa cunoasca insula Zakynthos cat mai bine au la dispozitie numeroase obiective turistice pe care le pot vizita pentru a face o incursiune in cultura si istoria insulei.

Muzeul Bizantin din Zakynthos se afla in poata Solomos, cea mai mare si mai incantatoare piata de pe insula. Muzeul a fost deschis publicului pentru prima data in anul 1960. Vizitatorii pot admira icoane bizantine sculptate in lemn, numeroase fresce care dateaza din secolele XV, XVI si XVII sau picturi ale secolului al XVIII-lea ale mai multor artisti, printre care si Doxaras, Koutouzis sau Kantouni. Muzeul este deschi in fiecare zi, cu exceptia zilei de luni, intre orele 8:30 si 15:00.

Muzeul lui Solomos si Kalvos a fost fondat in anul 1959 de catre un grup de admiratori ai artei fine din Zakynthos. Este localizat in piata St. Marco iar in interior se gasesc lucrari de arte manuale facute de artistii locului, cum ar fi picturi din secolele XVII si XIX, sculpturi si instrumente muzicale antice. Foarte apreciat este coltul in care se gasesc haine si arme ale familiilor de nobili din secolul trecut. Muzeul este deschis in fiecare zi de la ora 9:00 la ora 14:00.

Muzeul cultural poate fi vizitat de turistii are isi doresc sa vada cum se traia pe insula in secolul al XVI-lea. De fapt, muzeul reprezinta o casa traditionala cu camera de zi, bucatarie si dormitor mobilate cu piese traditionale. Tot aici se pot vedea instrumente de lucru si lucrari de arta antice foarte rare.

Biserica St. Dionysios este cea mai mare biserica de pe insula si este dedicata protectorului acestuia. Biserica a fost construita in anul 1948 si a rezistat mareului cutremur care s-a produs pe insula in anul 1953. Desi exteriorul nu pare unul fascinant, interiorul este de-a dreptul uimitor. Sute de turisti raman impresionati in fiecare zi de numeroasele fresce, frumoasele felinare si culorile bogate. Printre artistii care au contribuit la ridicarea acestei biseri magnifice sunt pictorul Doxaras. In interior se afla ramasitele pamantesti ale Sfantului Dionysios.

Castelul Venetian este o dovada vie a influentei pe care venetienii au avut-o pe insula chiar si dupa ce dominatia lor s-a incheiat. Acest castel nu este conservat foarte bine si nu a ramas mare lucru din el, dar merita vizitate ruinele acestuia. Mai mult decat atat, de aici poti avea o priveliste impresionanta a insulei.  

Insula Zakynthos ascunde secole de istorie si multe locuri de aici merita vizitate cel putin o data.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid