window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Varsovia

/Obiective turistice in Varsovia

Obiective turistice in Varsovia

Pana sa fie distrus in totalitate in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Varsovia a fost printre cele mai sofisticate si frumoase orase din Europa Centrala. Dupa razboi, tot ce a ramas a fost o imensa ruina in timp ce populatia a scazut seminificativ. Incet incet, autoritatile locale au inceput reconstructia orasului, iar cladirile pe care astazi le intalnim in centrul vechi al orasului au fost restaurate foarte bine. Zona veche a capatat forma sa originala ce dateaza inca din secolul al XVII-lea, aici intalnind o superba piateta chiar in centru, astazi fiind un foarte important obiectiv de patrimoniu.

Daca deja ati luat decizia de a petrece un sejur in Varsovia, consideram ca alegerea facuta este una foarte buna, mai ales ca aici o sa aveti posibilitatea de a admira un numar considerabil de obiective turistice in timpul pe care il aveti la dispozitie. Un exemplu elocvent in acest sens este Palatul de Apa, cunoscut si sub denumirea de Palatul pe Insula. Acesta se afla in parcul Lazienki si a fost ridicat pe o insula artificiala care imparte lacul in doua lacuri de dimensiuni mai mici.

Un pod de colonade leaga cladirea cu parcul. Ridicat inca din secolul al XVIII-lea, este un parc destul de popular in zilele noastre, fiind in trecut resedinta ultimului rege al tarii, Stanislaw August Poniatowski. Un teatru si o superba galerie de sculptura ce dateaza din acelasi secol pot fi admirate in Old Orangery, iar in fiecare duminica intre lunile mai si septembrie se tin fel si fel de recitaluri la pian in gradinile cu trandafiri.

Continuam cu un alt palat, de aceasta data fiind vorba despre Wilanów ce beneficiaza de o arhitectura in stil baroc, fiind construit pentru regele Jan Sobieski. Aceasta cladire este una de dimensiuni grandioase, aici gasindu-se  nu mai putin de 60 de camere, majoritatea dintre ele fiind umplute cu artefacte si portrete antice, cat si diverse obiecte legate de regalitate. Castelul a fost ridicat la sfarsitul secolului al XVII-lea de catre August Locci, iar decoratiile sale sunt simbolice, reprezentand diverse motive din Grecia si Roma antica. In interior se evoca trei stiluri a trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate in partea centrala a cladirii; in aripa de est sunt interioarele specifice perioadei secolului al XVIII-lea, iar in partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de secolul al XIX-lea, pe vremea cand palatul era in proprietatea celebrei familii Potocki.

Dupa ce va cazati la un hotel in Varsovia, va recomandam o scurta vizita pe la Coloana lui Sigismund ce a fost ridicata in secolul al XVII-lea. Este un monument secular ce il comemoreaza pe regele polonez Sigismund III Vasa, cel care la sfarsitul secolului al XVI-lea a hotarat ca noua capitala sa fie Varsovia, in detrimentul Cracoviei care pana atunci a avut acest privilegiu.

Dorim sa va sugeram si Castelul Ujazdow, situat intre parcul Ujazdów si baile regale. Aici intalnim Centrul de Arta Contemporana unde gasim atat expozitii temporare, cat si unele permanente, impreuna cu diverse ateliere de creatie, spectacole si concerte. Dupa ce va asigurati ca ati rezervat biletul de avion catre Varsovia si doriti sa aflati mai multe informatii despre istoria acestui oras, cea mai buna decizie ar fi sa vizitati Muzeul de Istorie al Varsoviei unde cu siguranta o sa remarcati bogatia acestui oras inainte de dezastrul din cel de-al doilea razboi mondial.

 

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid