window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Sicilia

/Obiective turistice in Sicilia

Obiective turistice in Sicilia

O vacanta in Sicilia este tot ce ti-ai putea dori si iti ofera o multitudine de posibilitati privind activitatile pe care le poti desfasura aici – plimbari lungi prin parcuri inverzite, vizite de-a lungul pesterilor stancoase, la teatru, la muze, scuba diving si multe altele.

Parco Marino del Plemmirio, situat in Siracussa, unul dintre parcurile fabuloase nationale pe care marea insula le gazduieste, este unul dintre locurile perfecte de promenada pe care Sicilia ti le poate oferi – ape limpezi si peisaje de neuitat.

Grotta Mangiapane reconstituie modul de viata al oamenilor pe insula in secolele trecute. Aceasta grota a fost locuita de familia Mangiapane si, nu de mult, a fost reconditionata cu ajutorul ultimilor urmasi ai familiei care mai traiesc in zilele noastre. In interior puteti gasi artefacte istorice care ilustreaza modul de viata al sicilienilor de la inceputul secolului XX. Mai mult decat atat, de aici poti avea o frumoasa panorama asupra muntilor Erice si asupra marii. Intrarea costa doar 3 euro si face, cu siguranta, toti banii!

Giardino Bellini este o oaza de verdeata aflata in mijlocul orasului Catania. Imprejurimile te vor imbia catre o plimbare prin imprejurimi si este locul perfect unde te poti ascunde intr-o zi calduroasa in Sicilia. Un parc plin de culoare in care ora este indicata de un ceas facut din flori, un loc in care iti poti trage sufletul dupa multele vizite pe care le ai de facut pentru a descoperi frumusetile Cataniei.

Daca te afli in Palermo, nu trebuie sa ratezi Stanze el Genio, o vila privata in care este expusa o colectie de mozaicuri absolut impresionanta. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a ajunge sa vizionezi frumoasele mozaicuri este sa suni si sa iti faci o rezervare pentru a vizita cele cinci camere ai caror pereti sunt imbracati in mozaicuri.

Una dintre cele mai mari manastiri din lume se afla in Sicilia, in inima Cataniei, si se numeste Monastero dei Benedettini. Acesta este un loc care iti poate oferi o minunata lectie de istorie, daca si tu esti gata sa o accepti. Desi ar fi bine sa ai cu tine un ghid care sa iti explice cu punct si virgula toate intamplarile ce au avut loc aici, chiar si plimbandu-te singur de-a lungul coridoarelor vei avea parte de o experienta unica.

In Taormina nu ar trebui sa ratezi sub nicio forma o vizita la Teatrul Grecesc. Fa-ti timp sa vizionezi acest sit antic chiar daca nu este pus in scena niciun spectacol atunci cand te afli tu acolo. Cu siguranta nu vei regreta!

Daca esti pasionat de sporturile de apa, ar trebui sa incerci scuba diving-ul in azuriile ape ale Mediteranei. Un diving center care te va ajuta sa faci din aceasta experienta una cu adevarat unica este Nautisub Diving Center situat in San Vito lo Capo. Echipa de aici este una de profesionisti, iar daca nu ai mai facut niciodata scufundari, ei iti vor da increderea de care ai nevoie pentru a nu rata nicio scufundare de acum inainte!

Poti pleca acasa cu cele mai frumoase suveniruri daca faci o vizita magazinului La Bottega nella Roccia, aflat in Caccamo. La Bottega nella Roccia este mai mult decat un magazin, s-ar putea sa ai surpriza de a fi servit cu gustari traditionale si cu o frumoasa lectie de istorie spusa de vechi locuitori ai insulei.

Mai in nord, mai in sud, la est sau la vest, mereu vei avea sansa unei experiente noi de-a lungul frumoasei insule Sicilia!

 

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid