Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home2/r56264gotr/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Manastirea Sao Bento - GoTravel

Manastirea Sao Bento

/Manastirea Sao Bento

Manastirea Sao Bento

Considerat oras global Alfa, cu o economie foarte puternica, orasul brazilian Sao Paulo se evidentiaza prin eclecticismul sau ce apare la fiecare pas. De exemplu, cladirile vechi construite acum mai bine de 400 ani stau foarte frumos aranjate pe langa cladirile construite in stilul secolul al XX-lea. Iar zgarie norii acestia care se afla la aproape tot pasul in Sao Paulo nu stirbesc deloc farmecul vechiului oras. Astfel, Sao Paulo abunda in diverse atractii turistice, de la cele mai vechi la cele mai noi.

 

Printre numeroasele muzee existente in Sao Paulo, printre numeroasele parcuri considerate adevarate oaze de verdeata, in Sao Paulo se evidentiaza o cladire cu totul eleganta si care respira spiritualitate si istorie. Aceasta cladire este manastirea Sao Bento, o manastire benedictina unde inca se mai poate asculta deosebitul cor gregorian in timpul slujbelor iar farmecul arhitectural al cladirii rasune de incarcatura spirituala. Manastirea Sao Bento din Sao Paulo atesta modul de viata al celor care au construit-o, si anume calugarii din ordinul benedictin. Acesti calugari trebuie sa-si castige existenta in interiorul manastirii, astfel incat ei se gospodaresc singuri aici, intre zidurile acestei impresionanate cladiri. Mai mult, pentru a se putea descurca si pentru imparti turistilor putin din traditia si istoria lor, calugarii au deschis in interiorul manastirii o brutarie, unde se pot gasi cele mai bune produse de panificatie, facute dupa retete transmise de generatii intregi, dar si gemuri, miere si alte prajituri deosebite.

 

Insa manastirea Sao Bento nu atrage doar prin acest lucru turisti si localnici deopotriva. Ea atrage prin farmecul sau arhitectural si istoric si prin simplitatea care strabate zidurile manastirii. Cei 40 de calugari care traiesc intre zidurile manastirii si astazi se conduc inca dupa legile benedictine de odinioara, si anume „munceste si roaga-te”, dar si dupa traditia „citeste”, acestia citind in special Biblia. Construita in 1634, manastirea Sao Bento are ca punct de atractie principal biserica „Adormirea Maicii Domnului” („Basilica de Nossa Senhora da Assunção” ), insa in interiorul ei functioneaza si o scoala si Facultatea Sao Bento, care a deschis primul curs de filosofie din America Latina. In acest fel, manastirea Sao Bento se implica si in societate si in special in educatia tinerilor din Sao Paulo, facand din acest obiectiv turistic si lacas religios, un important stalp al comunitatii.

 

Intre zidurile acestei manastiri construita in stilul secolului al XVII-lea, cu biserica construita recent, in stilul German, intre 1910-1922, se afla si o sala de teatru, unde au loc diverse concerte si spectacole scolare, dar si ateliere de lucru pentru elevi si studenti. Cu toate acestea, vizitatorii vor admira nu doar teatrul, ci si biserica in sine si in mod special, la intrare, in exterior, ceasul nemtesc adus in 1921, care se spune ca este cel mai bun din Sao Paulo, si ale carui clopote bat si astazi ora exacta. Totodata, in interiorul bisericii de la manastirea Sao Bento se poate admira o orga cu 6000 de tuburi. Si mai presus de orice se poate resimti pacea si linistea sufleteasca, atunci cand va opriti putin sa va relaxati in aceasta minunata cladire.

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid