window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Muzeul Maritim Printul Hendrik

/Muzeul Maritim Printul Hendrik

Muzeul Maritim Printul Hendrik

Ceea ce orice turist va vrea sa viziteze in Rotterdam este Muzeul Maritim Printul Hendrik, care in neelandeza se numeste Maritiem Museum Prins Hendrik. Aceasta atractie principala a Rotterdamului poate fi gasita la adresa Leuvehaven 1 si este usor de identificat ca fiind o structura simpla fara nici un fel de ferestre construita in totalitate din beton. Arhitectul ce a proiectat Muzeul Maritim Printul Hendrik din Rotterdam se numeste Wilhelm G. Quist. Imediat ce ies din micul hol de la intrare, vizitatorii intra in sala principala, cu pasarele ce duc la etajele superioare, etaje care se conecteaza unul cu altul fara pereti despartitori sau orice alt paravan. Efectul este intensificat prin prezenta abundenta de sticla si otel, precum si conductele de utilitati care sunt vizibile.

 

Muzeul gazduieste o colectie imensa de materiale ce au legatura cu istoria transportului maritim de orice factura iar perioada de referinta o reprezinta secolul al 17-lea. Pe langa numeroasele modele de nave si o nava de 2 milenii reconstruita,  muzeul este gazda multor atlase si harti, toate completate cu numeroase imagini. Pe langa expozitia permanenta, muzeul gazduieste spectacole de film si expozitii periodice speciale care ofera deliciul vizitatorilor pe intreaga perioada a anului.

 

Atasat corpului principal al muzeului este un muzeu in aer liber care gazduieste la randul sau mai mult de 20 de nave cu modele datand din 1850 pana in 1950, inclusiv doua nave foarte rare precum doua remorchere cu abur, mai multe nave cu panze si mai presus de toate nava „Buffel” care este o nava a Marinei Militare Olandeze cu blindaj de fier ce are intreaga punte superioara dotata complet cu cabine de ofiteri si echipament precum si expozitii cu poze ale aventurilor sale pe mare in perioada cand era in serviciu, intre anii 1868 si 1896. Pe chei pot fi observate diverse piese de echipament, o scara din sfoara, macarale vechi si moderne precum si ateliere navale reconstituite, la scara redusa bineinteles.

 

Muzeul Maritim Printul Hendrik din Rotterdam se bucura totodata de o sala de expozitie multimedia unde vizitatorii pot cunoaste atmosfera din portul Rotterdam in miniatura prin monitorizarea in “timp real” a navelor de-a lungul istoriei iar vizitatorul sta in mijlocul acestei “camere de control” a celui mai mare port din Europa. Aceasta sala de expozitie este dotata in acest mod pentru urmatorii patru ani timp in care orice turist este sfatuit sa nu o rateze daca viziteaza orasul Rotterdam.

 

La Muzeul Maritim Printul Hendrik din Rotterdam se poate ajunge cu metroul la statia Churchillplein precum si cu transportul in comun cu liniile 32 si 49 pentru autobuze si 8, 23 si 25 pentru tramvai. Pretul pentru bilete este de 7.5 euro pentru adulti, iar pentru grupuri de mai mult de 15 adulti pretul scade la 5 euro de persoana. Pentru copii, pretul este de 4 euro pana la 16 ani si beneficiaza de aceeasi reducere de 2 euro pentru grupuri organizate mai mari de 15 persoane. Pentru cei care poseda un card ICOM accesul este gratuit. Programul este destul de flexibil, muzeul fiind deschis de la 10.00 AM la 5.00 PM, timp in care orice vizitator are destul timp sa viziteze intreg muzeul, cel interior precum si cel exterior.

 

 

 

 

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid