window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Nisa

/Obiective turistice in Nisa

Obiective turistice in Nisa

Nisa poate fi strabatuta doar in cateva ore, insa in acest caz vuietul orasului nu va putea fi surprins decat in treacat, iar vizitatorul ar pierde ocazia sa descopere un loc in aparenta linistit, dar cu o tumultoasa viata de noapte. Cel mai repede se poate parcurge Promenada Anglais si zona veche a orasului. Sunt spatii inguste care nu necesita la prima vedere o mare atentie. Insa arhitectura locului, farmecul cladirilor si sunetul marii merita macar cateva minute in plus. Promenada Anglais este locul favorit al localnicilor, dar si al turistilor, poate si pentru ca urmareste linia coastei si ofera un peisaj de vis peste Marea Mediterana. Drumul are cativa kilometri pe Promenada Anglais si abunda de localuri si hoteluri luxoase care certifica calitatea Nisei de bastion al luxului si exotismului european. Este locul perfect pentru o seara romantica, la o cina in doi, sau chiar pentru un moment de relaxare pentru a contempla intinderea de azur a Marii Mediterane.

Daca in trecut orasul era considerat echivalentul european al luxului din Atlantic City, acum si-a schimbat statutul si poate concura pentru titlul de Miami al coastei marii mediterane. Poate si pentru ca amesteca cu brio cladirile cu un aer vechi, cu cele construite dupa rigorile artei moderne. Mai ales de-a lungul Promenadei des Anglais, unde exista numeroase hoteluri, cafenele si magazine. La inceput insa, drumul care acum se poate parcurge si cu masina avea doar doi metri latime. El a fost inceput de Lewis Way, un englez care a trait la Nisa. Insa potentialul turistic al acestei sosele de coasta a fost imediat exploatat. Promenada a fost extinsa in repetate randuri, devenind in prezent una dintre atractiile turistice preferate de la Nisa.

Un alt obiectiv turistic important al Nisei este Manastirea Notre Dame de Cimiez. Aceasta a fost ridicata initial de o fundatie benedictina de care a si apartinut. Ulterior insa manastirea Notre Dame de Cimiez a fost preluata de catre franciscani. Mai exact in secolul al 16-lea si a ramas sub administrarea lor pana in prezent. In incinta Manastirea Notre Dame de Cimiez este si un muzeu, in care turistii pot descoperi momente din viata franciscanilor de la Nisa din secolul al 13-lea pana in secolul al 18-lea. Orasul vechi al Nisei insa gazduieste cu precadere numeroase monumente de o rara frumusete arhitecturala. Acesta este marginit in partea de est de Dealul Cetatii, care are o inaltime de 100 de metri. Aici se inaltau mandre in trecut o cetate de aparare si o catedrala. Din ele nu au mai ramas decat ruine. Si asta pentru ca in perioada in care Nisa a apartinut de ducatul de Savoya, regele Frantei Ludovic al XIV-lea a cucerit orasul si a devastat zona. Totusi dealul cetatii reprezinta un obiectiv turistic prin simplul fapt ca de sus se poate vedea intreaga Promenada Anglais, cat si aeroportul cu avioanele care aterizeaza si decoleaza. Pe de alta parte, de pe Dealul Cetatii natura si-a urmat cursul nestingherita, iar frumusetea salbatica a vegetatiei incanta privirea din prima. Pe timpul zilei de pe Dealul Cetatii se poate admira orasul, portul si aeroportul, iar noaptea de aici se vad cum sclipesc feeric luminile orasului si cum Promenada Anglais brazdeaza ca un fascicul de lumina coasta de Azur. Imaginea este cu atat mai spectaculoasa cu cat, la fel ca in Lyon si Paris, cladirile sunt extrem de luminate si la Nisa. Exista in oras o multitudine de lanterne, felinare si numeroasele proiectoare ce lumineaza plaja, hotelurile sau drumurile.

La poalele dealului cetatii Le Chateau se afla orasul vechi, care se invecineaza la vest cu raul Le Poillon. Nisa este de fapt impartita in doua. Imediat dupa partea veche urmeaza aglomeratia urbana ce gazduieste locuitorii acestei zone. In aceasta parte veche este vizibil tumultul unui oras specific provensal. Se regasesc magazine la parterul cladirilor, terase cu mese intinse pe dalele de pe trotuar si piete de flori, zarzavat si peste. Acesta sunt vizitate atat de turisti, cat si de localnici, pentru ca francezii din Nisa isi fac in general aprovizionarea in orasul vechi.  La fel ca intr-un bazar din Turcia, pretul produselor din pietele din Nisa se negociaza. Comerciantii vand aproape orice: de la mirodenii pana la fructe exotice. Asadar Nisa este intr-adevar o destinatie de vacanta care poate fi descoperita in cateva saptamani, si nicidecum intr-o zi.

By |2018-10-01T16:19:15+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid