window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Moscova

/Obiective turistice in Moscova

Obiective turistice in Moscova

Cu siguranta nu o sa regretati daca alegeti Moscova ca destinatia urmatoarei voastre vacante. Spunem asta datorita faptului ca acest oras, capitala a Rusiei, are multe de oferit turistilor, in ciuda faptului ca este cel mai scump oras din Europa (si al doilea din lume dupa New York). Exemplul cel mai relevant in ceea ce priveste atractia turistica o reprezinta Piata Rosie despre care vom discuta in urmatoarele randuri.

 

Inca din secolul al XV-lea, aceasta este piata centrala a orasului, fiind un spatiu deschis si pietruit. Vizitand piata si Kremlinul poate dura chiar si o zi intreaga deoarece sunt extrem de multe lucruri de vazut. Un exemplu perfect este Catedrala Sf. Basil, renumita pe intreg mapamondul pentru arhitectura sa foarte frumoasa si culorile sale. Aceasta a fost construita in secolul al XVI-lea la ordinul dat de catre Ivan cel Groaznic. In fata acesteia regasim Lobnoye Mesto care este o platforma ce in trecut a fost folosita pentru citirea dictatelor tarilor. Tot in Piata Rosie din Moscova o sa intalniti si Mausoleul lui Lenin, locul in care este corpul mumificat al acestuia.

 

Ca tot am amintit de Kremlin, acesta reprezinta centrul puterii in Rusia, aici fiind stabilit guvernul tarii. O mare parte din cladirile de aici sunt deschise publicului larg asadar puteti sa le vizitati daca doriti. Cateva exemple ar fi Catedrala Sf. Mihai Arhanghelul care a fost finalizata in prima parte a secolului al XVI-lea, gazduind mai multe morminte ale liderilor rusi; Turnul lui Ivan cel Mare este destul de vizitat de catre turisti, fiind construit in secolul al XVI-lea si este cea mai inalta structura din Kremlin cu o inaltime de peste 80 de metri.

 

Trecem mai departe si discutam despre Teatrul Bolshoi (Teatrul Mare), situat tot in Moscova si considerat ca fiind cel mai faimos si mai mare din intreaga tara. Isi merita pe deplin denumirea, dispunand de o sala care poate gazdui 2000 de oameni,  o sala ce este decorata in stilul neoclasic rusesc.

 

Cei care au auzit de maiorul Luzkhov stiu ca acesta candva a fost un pretendent serios la functia de presedinte al tarii, cunoscut ca fiind un om cu un dezvoltat simt al grandorii, lucru des intalnit in randul conducatorilor Rusiei. El este cel care a inaintat o licitatie pentru construirea Catedralei lui Iisus Hristos Mantuitorul. Ridicarea acestei minunatii a costat nu mai putin de 150 milioane de dolari. Versiunea originala a acestei cladiri a fost ridicata cu scopul de a comemora infrangerea lui Napoleon, iar restaurarea a fost facuta cand Federatia Rusa a aniversat 850 de ani de existenta, acum fiind considerata ca un simbol al Moscovei moderne si al renasterii.

 

Daca luati in considerare ruta Moscova-Bucuresti, va recomandam sa nu ratati Mosia Kuskovo. La inceput, aceasta a fost in proprietatea nobililor moscoviti si reprezinta un exemplu foarte relevant al resedintelor suburbane din secolul al XVIII-lea. Construit in special pentru receptii, conacul este locul unde s-au desfasurat numeroase celebrari cat si alte festivitati ale oamenilor bogati din clasa cea mai inalta a societatii. Ca monumente arhitecturale, amintim Palatul Prezidential, Palatul Italian, Sera si Grotto. Mai mult decat atat, aici puteti admira si un muzeu al ceramicii unde se afla o colectie foarte bogata de diverse obiecte de ceramica si sticla, unele datand inca din antichitate. In acest moment, muzeul este locul unde o sa gasiti peste 33.000 de piese de sticla sau portelan care provin atat din interiorul Rusiei, cat si din tari precum Italia sau Anglia.

 

Incheiem acest articol prin a mentiona si alte atractii turistice oferite de catre Moscova, cum ar fi parcul Izmailovo, foarte indragit de catre turistii straini datorita faptului ca aici se afla o enorma piata situata in aer liber unde aveti posibilitatea de a achizitiona fel si fel de suveniruri traditionale rusesti, cat si variate obiecte din epoca Razboiului Rece. Un alt loc pe care vi-l recomandam sa il vizitati ar fi Universitatea de Stat Moscovita. Este o cladire imensa in stil gotic cu peste 35 de etaje care a fost construita la ordinul dat de catre Stalin. Pentru a admira Moscova, terasa din fata acestei cladiri este locatia perfecta.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid