window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Limassol

/Obiective turistice in Limassol

Obiective turistice in Limassol

Turistii vin in Limassol de-a lungul intregului an, insa lunile de vara sunt cele mai aglomerate datorita temperaturilor ridicate si soarelui intens care transforma zilele petrecute pe plaja intr-o adevarata placere. Lunile de iarna sunt mult mai racoroase, insa temperaturile raman totusi destul de ridicate pentru aceasta perioada a anului, fapt ce ii determina pe multi sa-si planifice vacantele in aceasta perioada.

In mod incontestabil, motivul pentru care zona este atat de cunoscuta si indragita de vizitatori are la baza minunatele plaje ca Kourion sau Avdimou. Aici se pot practica multe sporturi acvatice, scufundarile fiind in topul listei de preferinte a turistilor.

Nu sunt foarte multe muzee in Limassol, insa ar trebui sa le vizitati in cazul in care doriti sa aflati mai multe lucruri despre istoria Ciprului. La vest de cartierul orasului vechi se afla cel mai important obiectiv turistic al orasului: Castelul Lemesos. In incinta castelului se gaseste Muzeul Medieval care ofera foarte multe informatii despre Castelul Lemesos si impresioneaza cu relicvele sale medievale si bizantine. In interiorul Muzeului Medieval o sa gasiti tot felul de obiecte de tezaur si artefacte specifice castelului, dar si exponate medievale si bizantine ce au fost mutate aici in anul 1974 de la Muzeul Medieval Lefkosia. Expozitiile tematice sunt raspandite in numeroase incaperi si includ armuri, arme sau obiecte de ceramica. Inainte de a va incheia vizita, alocati cateva minute pentru a admira privelistea orasului de pe terasa aflata pe acoperis. Intrarea se plateste, iar muzeul este deschis spre vizitare de luni pana sambata in intervalul orar 09:00-17:00 si duminica intre orele 10:00 si 13:00. 

Pentru a afla mai multe despre orasul pe care il vizitati, nu omiteti sa treceti pe la Muzeul Arheologic si Muzeul de Arta Populara. Muzeul Arheologic contine monede, obiecte de ceramica, bijuterii, statui din piatra si armuri care au fost pastrate in conditii foarte bune. In cazul in care nu doriti doar sa va plimbati pe plaje si sa petreceti seara in cluburi, Muzeul Arheologic, cu colectia sa impresionanta de obiecte de ceramica este ceva diferit. Piesele ce sunt expuse in muzeu pot fi admirate de luni pana sambata intre orele 9:00 si 17:00 si duminica intre orele 10:00 si 13:00. Muzeul de Arta Populara se afla in apropierea centrului orasului  si expune diverse piese de la sculpturi traditionale din lemn si diverse ustensile folosite in trecut in gospodariile cipriote pana la costume nationale, materiale si bijuterii. Galeria Municipala de Arta este un alt obiectiv turistic notabil, unde este gazduita in permanenta o colectie impresionanta de arta cipriota. In general sunt expuse piese din perioada contemporana, iar galeria are ca obiectiv promovarea artistilor locali si expunerea lucrarilor artistilor ciprioti consacrati.

Moscheea lui Djami Kebir este folosita in prezent de catre musulmani si de catre turcii ce locuiesc in oras. Ea este deschisa spre vizitare oricui doreste sa admire arhitectura si curtea, insa vizitatorii trebuie sa fie imbracati decent si sa fie respectuosi. Nu se percepe taxa de intrare si vizitele nu au un interval orar prestabilit.

Zona din jurul Castelului Medieval reprezinta partea veche a orasului, unde puteti sa serviti masa la numeroase restaurante sau puteti cumpara suveniruri, bijuterii sau haine. 

Festivalul vinului este cel mai cunoscut festival al locului si incepe in fiecare an in jurul datei de 1 septembrie. Are loc in interiorul Gradinilor Municipale, iar taxa de intrare este foarte mica. Puteti cumpara o sticla de vin goala in care producatorii sa puna vinul pe care alegeti sa-l cumparati dupa ce ati gustat numeroasele tipuri scoase la vanzare. Cum un pahar de vin bun ar trebui servit langa o mancare buna, tavernele si standurile cu mancare impanzesc locul, iar felurile vandute sunt delicioase. Apoi puteti asista chiar si la o lectie de producere a vinului data de tineri care danseaza pe struguri in ritmurile muzicii.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid