window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective turistice in Hamburg

/Obiective turistice in Hamburg

Obiective turistice in Hamburg

Hamburg este unul dintre orasele preferate ale turistilor deoarece este potrivit pentru orice tip de vacanta si pentru orice persoana, indiferent de gusturi. Parintii pot vizita orasul impreuna cu copiii, deoarece exista aici teatre si gradini zoologice care ii vor incanta, dar aceasta destinatie turistica este potrivita si pentru un grup de tineri, deoarece orasul are multe baruri si cluburi unde acestia se pot distra. Si cum orice loc nou atrage atentia prin cultura diferita si istoria ce starneste curiozitatea, turistii pot afla mai multe despre oras si despre Germania in general vizitand muzeele.

 

Numeroase parcuri din Hamburg incanta privirile trecatorilor, caci se intind pe suprafete foarte mari si sunt amenajate intr-un mod autentic german. Alsterpark se intinde pe malul de nord-vest al lacului Alster si are o suprafata de 72 hectare. Culoarea verde predomina si invita vizitatorii sa-si petreaca timpul intr-un loc de o frumusete organizata si planificata minutios, specifica germanilor.

 

Stadtpark este un alt parc foarte cunoscut si apreciat in Hamburg datorita suprafetei mari de 182 hectare, potecilor ce se intind pe 30 km si numeroaselor facilitati de recreere. Acestea includ piscine in aer liber, locuri unde se poate face plaja si un planetariu. Vara, aici sunt sustinute concerte care aduc foarte multi vizitatori.

 

Wallringpark este un ansamblu de parcuri si gradini intretinute foarte bine, printre care se fac remarcate gradinile Planten und Blomen si Alter Botanischer Garten si parcurile Grosse si Kleine Wallanlangen. Cele patru sectiuni sunt conectate printr-o cale ferata in miniatura. Practic, intregul complex este dedicat activitatilor de recreere si distractie, existand aici zone special amenajate pentru cei ce doresc sa mearga pe role, sere cu plante tropicale pentru cei ce vor sa se bucure de frumusetile naturii, locuri de joaca pentru copii si un patinoar care este deschis in timpul iernii. Una dintre caracteristicile care fac acest parc deosebit este fantana care “sustine” in fiecare seara de vara adevarate spectacole de lumina si muzica pop sau clasica.

 

Pentru parintii care sunt in permanenta cautare de activitati care sa ii amuze pe copiii lor, parcurile special amenajate, muzeele si teatrele de copii sunt optiuni care trebuie luate in considerare. Tierpark Hagenbeck este una dintre cele mai mari gradini zoologice din Europa, dar exista foarte multe parcuri unde copiii se pot distra: Wallringpark si Stadtpark fiind doar cateva exemple. Doua dintre muzeele care ii vor incanta pe copii sunt Willkomm-Höft si Buddelschiff-Museum, iar unul dintre teatrele unde se joaca piese special pentru ei este Theater für Kinder, la care intrarea costa intre 11 si 20 euro. Theater für Kinder reprezinta cu siguranta un mod foarte placut de a petrece timpul.

 

Hamburg are mai mult de 50 de muzee ce ofera o experienta educationala, informativa si placuta. Indiferent de tipul de arta sau de perioada istorica ce i-ar putea interesa pe vizitatori, acestea multumesc fiecare turist in parte.

 

Muzeul de Istorie din Hamburg este o etapa contemporana a trecutului orasului, care aduce la viata istoria Hamburgului, intorcandu-se chiar si cu 1200 de ani in trecut. Expozitiile prezinta toate aspectele vietii intr-un mod informativ si interesant, de la economie si comert pana la detalii ce tin de viata de zi cu zi a locuitorilor, incluzand ocupatiile lor, viata spirituala si cultura civica.

 

Un alt muzeu ce merita vizitat datorita colectiei de figuri din ceara este Panoptikum. Figurile au fost realizate cu minutiozitate, lucrandu-se foarte mult la fiecare detaliu, iar personajele reprezentate fac parte din lumea sportiva, culturala si mondena. Figuri cunoscute sunt stranse aici, existant aproximativ 100 de exponate, printre care: Napoleon, Cleopatra, Goethe, Picasso, Elvis Presley si James Dean.

 

Spectacole de inalta clasa sunt tinute la teatrul Deutsches Schauspielhaus. Cu o istorie de 100 de ani, acesta a fost votat “teatrul anului” de foarte multe ori, datorita actorilor talentati si foarte cunoscuti ce au jucat in acest loc, aducand teatrului o reputatie de necontestat. Teatrul Thalia este cel mai vechi din Hamburg si este recunoscut ca avand cele mai bune si diverse repertorii din Germania. Fiind un teatru contemporan de cel mai inalt nivel, accentul este pus pe colaborarea permanenta cu dramaturgi noi si pe evidentierea problemelor sociale.

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid