window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-9455591-1');

Obiective Turistice in Gran Canaria

/Obiective Turistice in Gran Canaria

Obiective Turistice in Gran Canaria

Gran Canaria este insula “primaverii eterne”, cu capitala la Las Palmas de Gran Canaria. Aceasta a devenit teritoriu spaniol in 24 iunie 1478, ziua in care trupele castiliene au acostat pe mal si au stabilit tabara regala langa o padure de palmieri (de unde ii vine si numele) si un mic golfulet numit Guiniguada.

Las Palmas de Gran Canaria este cel mai mare si mai populat oras din arhipeleagul Insulelor Canare. Unul din punctele de interes este Piata Sfintei Ana, cea de a treia piaza construita, dupa Piata Sfantului Anton si Piata Los Alamos. Constructia ei la inceputul sec. al XVI-lea s-a datorat cererilor de expansiune in vecinatatea Vegueta, primul nucleu urban din Las Palmas. Piata este dominat de cladirea Primariei, o constructie neoclasica (inaugurata in 1856). Palatul Episcopal, Arhivele Istorice ale Provinciei si Catedrala se afla de-a lungul celorlalte 3 parti ale pietei. Catedrala Sfanta Ana are un interior in stil gotic (desi fatada este neoclasica). A fost prima biserica spaniola construita in Insulele Canare.

Merita sa luati capitala la pas, pentru a savura toate punctele de interes. Recomandam parcul Doramas, unde canta papagali si alte pasari exotice si unde puteti admira flora autohtona, precum si un lac plin cu pesti multicolori. Columbus House este o casa particulara care adaposteste o serie de opera de arta autohtona.

Un oras important este si Arucas, numit mai demult Arehucas, cunoscut sub numele de “Capitala Florilor” sau ” Capitala Bananelor”. Aici se gaseste o catedrala neogotica absolut impresionanta, care seamana ca stil cu celebra Sagrada Familia din Barcelona. A fost construita intre 1909 – 1977 cu piatra din propria cariera, urmand planurile lui Manuel Vega Mar, un arhitect catalon, discipol al lui Gaudi (de unde si asemanarea cu catedrala din Barcelona).

By |2018-09-12T13:21:51+03:00September 12th, 2018|Recomandare|0 Comments

Leave A Comment

Utilizăm cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă. Faceți clic aici pentru a continua navigarea sau pentru a afla mai multe în politica noastră de cookie-uri aici. Accept și închid